“Nikolić i ministri iz Srbije biće 9. januara u Banjaluci”

Objavljeno: 29. 12. 2016 u 20:29h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i znatan broj ministara iz Vlade Srbije prisustvovaće 9. januara u Banjaluci obilježavanju Dana Republike Srpske, najavio je danas u Beogradu predsjednik Srpske Milorad Dodik.

“U Srpsku će doći najvažniji gost, a to je, naravno, predsjednik Srbije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić tada će biti u zvaničnoj posjeti Indiji, ali doći će znatan broj ministara iz Vlade Srbije”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa Nikolićem.

On je naglasio da zvaničnici Srpske i Srbije na taj način žele skrenuti pažnju na činjenicu da je Republike Srpska stvorena 9. januara i da taj datum ostaje trajno u njenim temeljima.

“Taj datum je trajan i neće se mijenjati nikakvim administrativnim odlukama bilo kakve instance, i to ne može da bude realizacija želja, pogotovo lidera SDA Bakira Izetbegovića”, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je poziv na proslavu Dana Republike Srpske bio suština njegovog dolaska u Beograd i razgovora sa premijerom Vučićem i predsjednikom Nikolićem, ali su se tokom razgovora nametnule identične teme, a to je situacija u BiH i Srpskoj.

Dodik je rekao da je nedvosmisleno jasno da realnosti ne odgovaraju neki pokušaji ocjena da je situacija u BiH stabilna.

“Vidjeli smo i vidimo tenzije koje dovode do toga da određeni dio međunarodnog faktora uporno osporava Srpsku. Vidjeli smo i juče da Bakir Izetbegović kaže da je Republika Srpska opasnija od terorizma, što govori o tome na koji način se posmatra i kako se želi vidjeti Republika Srpska”, rekao je Dodik.

On kaže da je o svemu ovome upoznao predsjednika i premijera Srbije tokom današnjih sastanaka i da mu je drago što vidi odlučnost da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum.

“I na jednom i na drugom mjestu dobio sam potvrdu toga da je Srpska od velikog interesa za Srbiju i da Srbija neće dozvoliti nikakvo osporavanje, niti ugrožavanje teritorijalnog integriteta i subjektiviteta same Republike Srpske. To je ono što je zajedničko u oba naša razgovora”, poručio je Dodik.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima u Srbiji, Dodik je ponovio da je ranije veoma jasno iznio svoje stavove o tome.

Dodik je naglasio da Republika Srpska želi Srbiji sve što je čini stabilnom i snažnom i istakao da će to biti podržano od Republike Srpske i ubuduće.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nikolic-i-ministri-iz-srbije-bice-9-januara-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])