Početkom januara useljenje u dvije rekonstruisane etaže centralnog bloka UKC-a

Objavljeno: 25. 12. 2016 u 14:46h

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je Srni da se početkom januara očekuje preseljenje klinika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u rekonstruisane dvije etaže Centralnog medicinskog bloka ove zdravstvene ustanove.

Prema njegovim riječima, u toku su završni radovi i instaliranje opreme u ove dvije etaže u koje će se preseliti Klinika za unutrašnje bolesti – nefrologija, hematologija, reumatologija, endokrinologija i gastroenterologija, kao i neurologija, otorinolaringologija, oftalmologija i Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju.

“Na rekonstruisanim spratovima Centralnog medicinskog bloka biće više od 200 kreveta, u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama. Svaka soba ima vlastiti sanitarni čvor sa tušem, te će biti opremljena i uređajem za poziv sestre i svim potrebnim instalacijama za priključenje medicinskih aparata, kao i standardnom enterijerskom opremom”, rekao je Bogdanić.

On je napomenuo da je rekonstrukcija Centralnog medicinskog bloka dio Projekta rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje novog Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Resorno ministarstvo prati sve radove i oni se, prema riječima ministra Bogdanića, odvijaju planiranom dinamikom po principu “ključ u ruke”, što znači da se radi na rekonstrukciji i kompletnom opremanju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dodao je da se nastavljaju intenzivni radovi na završetku cijelog projekta rekonstrukcije Centralnog medicinskog bloka ukupne površine oko 41.000 metara kvadratnih.

U toku je izgradnja i Sjevernog krila, koje će se prostirati na 12.600 kvadratnih metara korisne površine, a u ovom novom objektu, po završetku radova, biće smještene moderne operacionione sale, Centralna jedinica za sterilizaciju, Centar za urgentnu medicinu i Patologija.

Sve jedinice biće opremljene adekvatnom medicinskom i nemedicinskom opremom. Izgradnjom ovog objekta stvoriće se uslovi da se hirurške klinike, koje već dugo rade u veoma teškim uslovima, presele na zajedničku lokaciju na Paprikovcu.

Završetkom sanacije, rekonstrukcije i opremanja svih klinika koje su smještene u Centralnom medicinskom bloku, kao i završetkom etaža koje do sada nisu bile u funkciji, pacijenti će dobiti savremeno opremljene sobe sa unaprijeđenim sistemom komunikacije sa medicinskom osobljem, a sam objekat će zadovoljiti sve standarde energetske efikasnosti.

Završetak Projekta rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje novog Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske vrijednog ukupno oko 84.000.000 evra bez PDV-a očekuje se 2018. godine, a izvođač radova je kompanija “Vamed”.

Kompletan projekat rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje novog Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske finansira Vlada Republike Srpske kroz kredit Evropske investicione banke.

Ulaganjem u najveću i najznačajniju javnozdravstvenu ustanovu, Republika Srpska dobija savremenu zdravstvenu ustanovu koja će pacijentima obezbijediti najmodernije uslove dijagnostike i liječenja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocetkom-januara-useljenje-u-dvije-rekonstruisane-etaze-centralnog-bloka-ukc-a/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])