Spisi za kuću porodice Vojvodić izgubljeni u Gradskoj upravi

Objavljeno: 24. 12. 2016 u 16:49h

Gojko i Nada Vojvodić te njene sestre Zdenka i Verica iz Banjaluke su legalizaciju porodične kuće započeli još 2008. i proces nije završen do danas, a kako kažu, da slučaj bude još komplikovaniji, njihov predmet sa dokumentacijom je izgubljen u Gradskoj upravi.

Oni su htjeli legalizovati nadogradnju naslijeđene porodične kuće u Ulici Miše Stupara u naselju Borik, ali da je, kako kažu, predmet nestao i sve dalje je neizvjesno.

Prvi problemi su nastali prije osam godina, tačnije na samom početku, kada je novim vlasnicima kuće, a koji su krenuli u prikupljanje dokumentacije, rečeno da se dio objekta nalazi na društvenom zemljištu, sa čime je nastavak legalizacije bio nemoguć, pa je postupak obustavljen.

“Kada smo riješili problem sa zemljištem, odlučili smo da obnovimo postupak legalizacije. Međutim, kako smo ubrzo saznali od službenika, našeg predmeta s dokumentima koje smo priložili više nije bilo u Gradskoj upravi. Slali su nas od vrata do vrata, od kancelarije do arhiva pa zatim nazad, ali nikada nije pronađen”, priča za “Nezavisne” Gojko Vojvodić.

Vojvodić kaže da je, pored tog šoka, bilo još jedno neprijatno iznenađenje, a to je da im se traži da ponovo u spis dostave projektnu dokumentaciju, koju su platili 670 maraka.

“Mi to treba da platimo iako mi nismo odgovorni za gubitak dokumentacije”, kaže Vojvodić.

Projektna dokumentacija je dio gomile papira koje je potrebno prikupiti za legalizaciju. Svi oni, kaže Vojvodić, koštaju previše novca i nerava.

“Sve ovo započeli smo kako naša djeca to ne bi morala da rade u budućnosti i kako bi u nasljedstvo dobila imovinu koja nije problematična ni u kom smislu. Međutim, birokratija je ovaj proces toliko zakomplikovala da se i školovani ljudi poput nas ne mogu snaći”, kazao je on.

Iz Gradske uprave Banjaluka su kazali da je predmet nakon obustave postupka odložen u arhivu u skladu s propisima, ali da se negdje u milion i po predmeta zagubio. Kažu da ukoliko on ne bude uskoro pronađen, zakon je propisao proceduru rekonstrukcije spisa.

“Od stranke je u konkretnom slučaju zatraženo da dostavi dokumentaciju koju posjeduje kako bi organ eventualno mogao pristupiti procesu rekonstrukcije predmeta. Ovom prilikom ističemo da će nakon pronalaženja spisa ili nakon rekonstrukcije istog nadležno odjeljenje posjedovati dovoljno podataka za donošenja rješenja u nastavku postupka”, kazali su u Gradskoj upravi Banjaluka.

Članovi ove porodice kažu da u rekonstrukciju spisa spada i nova projektna dokumentacija, koju su već jednom platili i priložili, te oni smatraju da Gradska uprava treba da snosi bar troškove novog projekta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/spisi-za-kucu-porodice-vojvodic-izgubljeni-u-gradskoj-upravi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])