Banjaluka: Bijelo dugme nastupa, jedini problem smještaj (Video)

Objavljeno: 22. 12. 2016 u 12:45h

Banjaluku za novogodisnje praznike čeka jos jedno iznenađenje. U noći dočeka Pravoslavne Nove godine, na Trgu Krajine čuće se note starih hitova Bijelog dugmeta. Nastup legendarne grupe upotpuniće prazničnu atmosferu, nadaju se organizatori, jer Bijelo dugme, u svom punom sastavu, u Banjaluci nije sviralo punih 28 godina.

“Postojala je ta jedna ideja, inicijativa, da odrzimo jedan koncert u Banjaluci i smatrali smo da je 13.januar idealan datum da se takav koncert i održi”, rekao je Adis Gojak, producent “Bijelog dugmeta”.

Najavljeni koncert mogao bi biti još jedan u nizu mamaca za turiste. I tako je smjestaj na području grada dupke pun, tvrde u Turističkoj organizaciji Banjaluke. Za sve one koji svoj dolazak jos nisu najavili, krevet će se teško naći. Cijena smještaja nije bila presudna, pa su za praznike rezervisani, kako stanovi na dan i hosteli, tako i hoteli sa nešto bogatijom ponudom.

“Ne možemo da nađemo apsolutno nijedan smještajni kapacitet, bez obzira na vrstu i kategoriju gdje bi mogli turiste da uputimo. Naime, eto dešava nam se jedan slatki problem da dobijamo i dan danas zahtjeve odnosno dopise od ljudi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije da im pomognemo u pronalaženju smještajnog kapaciteta u Banjaluci”, ističe Zoran Sanković, iz turističke orgranizacije Banjaluke.

Sa manjkom soba za turiste, upoznat je i gradonačelnik. Investitori su, tvrdi, tu da ponude rješenja, a grad da ih podrži. Osim smještajnog, drugi zahtjevi stranaca su manje više ispunjeni, pa se broj posjetilaca u krajiškoj ljepotici, povećava iz godine u godinu.

Kada je Banjaluka u pitanju, strane turiste najviše privlači dobra hrana, gostoljubivost Banjalučana, ali i dobar noćni provod. Tako je, kažu u Turističkoj organizaciji Banjaluke, ovaj grad priznat kao jedan od najboljih domaćina u regionu i to više puta u zadnjih nekoliko godina.

Najvjerniji posjetioci najvećeg grada Srpske, godinama unazad dolaze iz zemalja u okruženju. Najviše iz Srbije, pa Slovenije i Hrvatske. Rekord ove godine, drže Slovenci. U Banjaluku će ih doći više od 1000.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bijelo-dugme-nastupa-jedini-problem-smjestaj-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])