Medvjedić Lino u posjeti odjelu pedijatrije u UKC RS i dječijem domu “Rada Vranješević”

Objavljeno: 20. 12. 2016 u 22:37h

Medvjedić Lino, nakon posjeta pedijatrijskim odjelima u medicinskim ustanovama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli i Bijeljini, te SOS dječijem selu u Sarajevu i Majčinom selu u Međugorju, posjetio je djecu i djelatnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, te im uručio poklone. Nakon toga, medvjedić Lino je poklonima obradovao i mališane u dječijem domu „Rada Vranješević“.

Posjete djeci koja borave na pedijatrijskim odjelima širom Bosne i Hercegovine su postale jedna od  omiljenih redovnih aktivnosti krajem svake godine.

Mališanima koji u ovom predblagdanskom periodu borave u bolnicima i domovima i koji svakodnevno pokazuju izuzetnu snagu, hrabrost i borbenost, želimo što brže ozdravljenje i što bezbrižnije i ljepše djetinjstvo. Mi ih nastojimo uveseliti, izmamiti osmijehe na njihova lica, pružiti im jedno lijepo sjećanje i, koliko – toliko, boravak u bolnicama i dječijim domovima učiniti prijatnijim i lakšim.

Ove godine u Banjaluci, medvjedić Lino je posjetio i dječiji dom za djecu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’, a naši predstavnici uručili su donaciju Podravkinih proizvoda za kuhanje“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima, ali i dječijim domovima pomažu da se obogati zabavni sadržaj za djecu i tako im se barem malo olakša boravak u ovim ustanovama.

Podravkin veseli tim će, nakon današnje posjete UKC Republike Srpske u Banjaluci i poklona uručenih djeci i osoblju Klinike, te posjete domu za djecu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ posjetiti i pedijatriju Kantonalne bolnice Bihać i tako nastaviti s aktivnostima koje imaju za cilj da boravak djece u bolnicama učine manje stresnim i bar malo ugodnijim.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medvjedic-lino-u-posjeti-odjelu-pedijatrije-u-ukc-rs-i-djecijem-domu-rada-vranjesevic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot