Prijedlog: Odbornicima u Banjaluci 616,35 KM

Objavljeno: 13. 12. 2016 u 10:32h

Komisija za budžet i finasije je predložila Prijedlog odluke o odborničkom dodatku odbornicima Skupštine grada Banjaluka i naknadama članovima radnih tijela Skupštine Grada.

Prema ovom prijedlogu odbornici će primati naknadu u iznosu 50 odsto od prosjeka plata u Gradskoj upravi, ne računajući plate funkcionera.

Prema informaciji Odsjeka za finansije riječ je o mjesečnoj naknadi od 616,35 KM.

“Podsjećamo naknada je određena nakon usklađivanja Odluke sa odredbama novog Zakona o lokalnoj samoupravi. Visina naknada za rad u Komsijama, Odborima i Savjetima nije mijenjana i ona iznosi 40 KM po zasijedanju,” prenosi sajt skupstina-banjaluka.info.

Kako se dalje navodi, pojedini odbornici smatraju da ovo umanjenje nije pravedno, jer odbornici u manjim gradovima, koji imaju manje obaveza i ne tako kompleksan posao, imaju gotovo istu naknadu. Bilo je i prijedloga da se zbog ovog umanjenja povećaju druge naknade za odbornike, poput naknada za rad u radnim tijelima.

Komisija za budžet i finansije je na današnjoj sjednici usvojila i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za period 1.1. – 30.6. 2016. godine, kao i Odluku o izmjeni odluke o pokriću kumuliranog deficita budžeta grada sa stanjem na dan 31.12.2015.

Uz usvajanje izvještaja o izvršenju budžeta prihvaćen je, na prijedlog odbornika NDP-a Dragana Talića i Zaključak da Komisiji nadležna služba pripremi informaciju o kreditnim zaduženjima grada do 31.6.2016.

“Prihvaćen je i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o određivanju novčane naknade članovima Gradske izborne komisije Banjaluka”, piše skupstina-banjaluka.info.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prijedlog-odbornicima-u-banjaluci-61635-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot