Djeca na rehabilitaciji u Zavodu Dr Miroslav Zotović pjesmom i glumom u susret Nikoljdanu

Objavljeno: 13. 12. 2016 u 10:51h

Pjesma, recitacije, gluma, skečevi i aplauzi brojne publike obilježili su jučerašnju tradicionalnu priredbu koju su djeca na liječenju i oporavku u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” upriličila povodom velikog hrišćanskog praznika Svetog Nikole.

Mališani iz Zavoda su zajedno sa vršnjacima iz Osnovne škole “Borisav Stanković” u Lazarevu pokazali da i se kroz razne vidove kulturnog izražavanja lakše prevazilaze zdravstvene poteškoće.

U četrdesetominutnom nikoljdanskom programu uživali su i brojni predstavnici javnog društveno-političkog života Republike Srpske i grada, javnih institucija i nevladinih organizacija.

“Ova priredba predstavlja dio njihovog rehabilitacionog procesa. Cijeli tim stručnjaka radi sa djecom i oni se mjesecima rado pripremaju za ovakve događaje. To za njih predstavlja veliku radost”, rekla je poslije priredbe saradnica za odnose s javnošću u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Tanja Mandić-Đokić.

Dodala je da se ova svečanost organizuje više od deset godina.

“Nikoljdanska priredba je poklon djece Zavoda široj društvenoj zajednici i gradu, a mi njome želimo  da skrenemo pažnju na njihov položaj, prije svega na njihove mogućnosti i podršku koju trebaju. Svake godine u gostima imamo brojne zvanice koje nas podržavaju i ovo je idealna prilika da im zahvalimo”, kazala je Mandić-Đokić.

Dodala je da su svi gosti mališanima donijeli nikoljdanske paketiće.

Predsjedavajuća Vijeća naroda RS Nada Tešanović, kao i svake godine, došla je da podrži ovu manifestaciju.

“Već desetu godinu dolazim na ovu dječiju zabavu i svaki put me dočeka sve bolja organizacija. Posebno mi je drago što je ovdje prisutna šira društvena zajednica, koja svake godine posjećuje ovu djecu. Mi smo uvijek tu za njih i želimo im da što prije ozdrave”, poručila je Tešanovićeva.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS dr Amela Lolić rekla je da resorno ministarstvo podržava napore osoblja koje radi sa ovom djecom.

“Pored fizičke rehabilitacije, važno je i uključivanje djece u sve druge sfere života. Tim Zavoda je prošao edukacije za integrisani pristup pacijentima, koji vrlo uspješno primjenjuje, a to, između ostalog, pokazuju i kroz organizaciju ovakvih manifestacija”, rekla je Lolićeva.

Mališani

Tanja Mandić-Đokić je istakla da se na Dječijem odjeljenju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” liječi i rehabilituje 70 mališana sa različitim poteškoćama.

“Pored toga, veliki broj djece na terapiju dolazi ambulantno ili kroz dnevnu bolnicu”, rekla je Mandić-Đokić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/djeca-na-rehabilitaciji-u-zavodu-dr-miroslav-zotovic-pjesmom-i-glumom-u-susret-nikoljdanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])