Banjaluka: Biće izgrađeno 48 stanova za raseljene

Objavljeno: 13. 12. 2016 u 13:43h

Izgradnja 48 stanova u Kuljanima, odnosno tri stambene zgrade, u vrijednosti od 2,25 miliona KM, trebalo bi da počne na proljeće. Korisnici ovih stanova biće izbjeglice iz Hrvatske i lica koja su raseljena unutar BiH.

Istaknuto je to juče na sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davora Čordaša u Gradskoj upravi.

“Razgovarano je i o 37 kuća koje će biti izgrađene u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, vrijednih oko milion KM, namijenjenih zbrinjavanju interno raseljenih lica i povratnika. Dogovorena je i izgradnja puta u Dragočaju, u kojem živi veći broj povratnika, za koji će Ministarstvo obezbijediti 90.000 KM”, navedeno je u saopštenju iz Gradske uprave.

Bilo je riječi i o 60 nepotraživanih stanova Vlade RS i stanova izgrađenih sredstvima donatora, kojima upravlja Ministarstvo. Dogovoreno je da zajedno sa sadašnjim korisnicima stanova donesu odluke o tome da li će stanovi biti otkupljeni ili će preći u vlasništvo grada.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bice-izgradeno-48-stanova-za-raseljene/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot