U Banjaluku stiže 1.000 Slovenaca

Objavljeno: 12. 12. 2016 u 15:12h

Prema podacima Turističke organizacije Grada Banjaluke, a na osnovu rezervacija za Novu godinu, očekuje se da će u gradu biti više od 1.000 Slovenaca.

Najčešće dolaze studenti željni provoda, ali i stariji turisti, kojima su najprivlačniji roštilj i pivo, piše “Euro Blic”.

Aranžmane za Banjaluku u ponudi imaju četiri slovenače turističke organizacije, a nudi se razgledanje grada, izleti u Krupu na Vrbasu i Trapiste, tradicionalna srpska večera uz “poneku čašicu i trubače”, žurke u diskotekama i klubovima, kao i novogodišnji doček. Sve u svemu, četiri dana i noći provoda za tek nešto više od stotinak evra.

“Imamo lijepo iskustvo sa Banjalukom, naši klijenti su zadovoljni i nikad nije bilo problema u ovom gradu. Najviše im se dopada što je Banjaluka blizu, hrana je odlična, zabava je još bolja, i nije skupo”, kaže Špela Ponebšek iz ljubljanske turističke organizacije “Kolegijum”, posredstvom koje će za Novu godinu u Banjaluku doći nekoliko stotina Ljubljančana, mahom mladih od 20 do 35 godina.

Novogodišnji aranžmani od tri ili četiri dana nude se po cijenama od 55 do 170 evra, i većina mjesta je “planula” za nekoliko sati.

Da je interes stranih turista za Banjalukom generalno u porastu, pokazuje i jučerašnji prilog rumunske televizije “AntenaStars” u kome je Banjaluka opisana kao “savršena destinacija za vikend”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluku-stize-1-000-slovenaca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot