Mještani Šargovca traže proširenje ulice, trotoar i kanalizaciju

Objavljeno: 9. 12. 2016 u 16:26h

Šargovačka ulica je preuska, bez trotoara i natkrivenih autobuskih stanica a poseban problem je ugrožena bezbjednost đaka na putu do Osnovne škole “Đura Jakšić”, pa ih roditelji moraju odvoditi na nastavu i dovoditi poslije nje.

Na ove probleme godinama se žale mještani Šargovca i vjeruju da će novoformirana gradska vlast uočiti ove probleme i riješiti ih.

“Uzak kolovoz je zaista veliki problem. Najgore je u jutarnjim časovima, kada se autobus zaustavi da ispusti ili primi putnike. Tada se stvori gužva jer nijedan automobil od autobusa ne može da prođe. Zbog toga mnogi negoduju jer ljudi strahuju da ne zakasne na posao”, priča mještanin Šargovca Radenko Perišić.

Odbornik Skupštine grada i mještanin Šargovca Darko Milošević, podržava inicijativu komšija za proširenje Šargovačke ulice.

“Naš prijedlog je sveobuhvatna rekonstrukcija glavne saobraćajnice u cijeloj dužini. Želimo da se za narednu godinu planira izgradnja bar jednog kilometra trotoara kao i fekalne i oborinske kanalizacije, što je i prijedlog Savjeta mjesne zajednice”, rekao je Milošević.

Ističe da je veliki problem i kretanje djece do škole.

“S obzirom na to da nema trotoara i njihova bezbjednost je veoma ugrožena. Mislim da smo do sada bili nepravedno zapostavljeni, jer nemamo ni izgrađenu kanalizacionu mrežu. Nadamo se da će Gradska uprava sa novim gradonačelnikom Igorom Radojičićem imati dovoljno razumijevanja za probleme i potrebe naše mjesne zajednice. Kao odbornik i kao predsjednik Komisije za stambeno-komunalne poslove svakako ću insistirati na tome”, istakao je Milošević.

Dodao je da će predložiti i da se iz sredstava namijenjenih za sport, izdvoji novac za sanaciju balona FK “Budućnost”, koji je oštećen u nevremenu koje je zahvatio grad.

U Gradskoj upravi su rekli da su u toku javne rasprave vezane za nacrt budžeta u mjesnim zajednicama.

“Nakon toga slijedi priprema programa za izgradnju komunalne infrastrukture koja će biti realizovana u  narednoj godini”, kazali su u Gradskoj upravi.

Karakteristike

Mjesna zajednica Šargovac udaljena je od centra grada oko sedam kilometara. Prostire se na površini od deset kvadratnih kilometara i ima oko 6.000 stanovnika. Osnovnu školu pohađa 690 a srednju oko 260 učenika ovog naselja. Na fakultetima studira više od 90 naših studenata. Oko 400 mještana svakodnevno koristi gradski prevoz, kako bi stiglo na svoja radna mjesta.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestani-sargovca-traze-prosirenje-ulice-trotoar-i-kanalizaciju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])