Sastanak gradonačelnika Banjaluke i Prijedora

Objavljeno: 6. 12. 2016 u 16:38h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovarao je danas sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem o nastavku projekta vodosnadbijevanja “Crno vrelo”, koji bi trebao da obezbijedi snabdijevanje vodom za domaćinstva sa područja oba grada.

Radojičić je naglasio da su se stekli uslovi za nastavak ovog projekta, čija je dalja realizacija zaustavljena 2012. godine zbog nedostatka finansijskih sredstava.

On je istakao da bi Vlada Republike Srpske, do kraja ove godine, trebalo da uplati Gradu Banjaluka dva miliona KM za nastavak ovog projekta, koji je od izuzetnog značaja za više hiljada domaćinstva zapadnog dijela grada.

“To će nam omogućiti da se deblokira ovaj projekat i da se steknu uslovi za nastavak radova”, rekao je Radojičić novinarima po završetku sastanka u Prijedoru.

On je dodao da je ovim projektom predviđena izgradnja primarne vodovodne mreže, dok će Banjaluka, sa svoje strane, morati da razvija sekundarnu i tercijarnu vodovodnu mrežu.

Sa druge strane, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, podsjetio je da su razgovori o nastavku ovog projekta vodili još bivši gradonačelnici Slobodan Gavranović i Marko Pavić, kada je i načinjen aneks prvobitnog ugovora.

Prema njegovim riječima, Banjaluka će u nastavku projekta učestvovati sa dva miliona KM, dok je Prijedor dužan da obezbijedi 1,3 miliona KM.

“Nadam da ćemo brzo krenuti u realizaciju projekta”, rekao je Đaković i dodao da je ova saradnja Banjaluke i Prijedora odličan primjer međugradske saradnje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sastanak-gradonacelnika-banjaluke-i-prijedora/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot