Mještanima Lauša predstavljen Nacrt budžeta

Objavljeno: 6. 12. 2016 u 19:20h

Dotrajao školski objekat, postavljanje rasvjete, asfaltiranje makadamskih puteva, izgradnja kanalizacione mreže, samo su neki od problema mjesne zajednice Lauš s kojima su upoznali predstavnike Gradske uprave prilikom treće javne rasprave o Nacrtu budžeta grada za 2017. godinu.

Božana Šljivar. v.d. načelnice Odjeljenja za finansije, i Dejan Vujić, šef Odsjeka za budžet, predstavili su ovaj nacrt okupljenim građanima, te saslušali njihove primjedbe i sugestije, kao i pitanja. Pitanja su se uglavnom odnosila na pojašnjenje pojedinih stavki predviđenih Nacrtom budžeta, a sugestije na infrastrukturne probleme mještana.

Između ostalog, mještani su ukazali na nedostatak odgovarajuće prostorije u kojoj bi se slične rasprave mogle održavati, te na dotrajalost samih prostorija osnovne škole koja se koristi u te svrhe. Pored toga, prema mišljenju mještana MZ Lauš prioriteti su i izgradnja kanalizacione mreže i rasvjete u Ulici srpskih rudara te spajanje ove ulice s Kosovskom ulicom, asfaltiranje ogranka Ulice Franca Šuberta, izgradnja trotoara u MZ Saračica, izgradnja dječjeg igrališta i više prostora za mlade.

“Željeli smo da čujemo šta građani misle o ovom dokumentu kako bismo što kvalitetnije napravili budžet za narednu godinu. Poslije budžeta, slijedi nam i priprema programa za izgradnju komunalne infrastruture i to jeste ono što najviše zanima sve građane”, istakla je Šljivareva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestanima-lausa-predstavljen-nacrt-budzeta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])