Kuće u Zalužanima konačno dobile vlasnike

Objavljeno: 3. 12. 2016 u 11:45h

Upotrebne dozvole sa kompletnom dokumentacijom za montažne kuće u ulici Nenada Kostića u Zalužanima dobilo je u petak devet porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i na taj način stekli uslove da kao dosadašnji korisnici konačno postanu vlasnici objekata.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Dragomir Keserović, koji je u Gradskoj upravi uručio dozvole, izjavio je da je sa stanara skinuto veliko breme.

“Do sada nisu mogli postati vlasnici objekata zbog raznih prepreka, a prije svega neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ove objekte su prije 15 godina dobile višečlane porodice najtežih kategorija ratnih vojnih invalida i porodice poginulih boraca. Konačno smo sve barijere prešli, imamo važeće upotrebne dozvole za te objekte. Njihovi korisnici su sada ispunili uslove da podnesu zahtjev za otkup tih stambenih jedinica “- rekao je Keserović.

On je dodao da su za tri objekta pravljeni novi projekti da bi bili legalizovani dograđeni aneksi koji su prilagođeni licima sa invaliditetom.

“Grad je potpuno rekonstruisao neke od instalacija i drugih sitnica, s obzirom na to da su objekti davno izgrađeni i da je došlo do njihovog ruiniranja” – naveo je Keserović.

Jedna od korisnica Jadranka Hajder zahvalila je Gradskoj upravi u ime svih onih koji su dobili dozvole navodeći da je ovim činom riješeno veoma bitno pitanje.

“Mnogi korisnici kuća, među kojima i moj suprug koji je bio RVI, nisu dočekali ovaj radostan dan. Zadovoljni smo što su objekti napokon naši. Do sada smo bili nesigurni, jer smo bili samo korisnici” – rekla je Hajderova.

Ona je izrazila nadu da neće morati izdvajati novac za otkup objekta, s obzirom na namjenski karakter.

“Teško se živi, ali sad bar imamo svoj krov nad glavom koji smo i te kako zaslužili. Sama radim, a imam sina studenta i kćerku diplomiranog ekonomistu, koja ne može da pronađe posao” – rekla je Hajderova.

Pomoć invalidima

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, 3. decembra, predstavnici Boračke organizacije grada u petak su obišli jedan broj ratnih vojnih invalida i uručili im skromne poklone i po 100 KM.

“Ovo nije neka značajna materijalna pomoć, ali predstavlja neku vrstu moralne i ljudske podrške ovim ljudima” – rekao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kuce-u-zaluzanima-konacno-dobile-vlasnike/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot