Banjalučko naselje Potok osam sedmica bez vode, ko je kriv? (Video)

Objavljeno: 3. 12. 2016 u 10:11h

Vodosnadbjevanje Banjalučkog naselja Potok biće riješeno za tri sedmice, pisalo je u saopštenju iz Gradske uprave prije mjesec dana.

I danas, slavine su suve u polovini domaćinstava tog naselja. Zato je Marina Miljković, izgubila nadu – najgore joj je kaže, što zimu sa dvoje male djece dočekuje sa već dobro poznatim mukama.

“Poslije izbora smo se obraćali, oni su rekli biće, evo sada stupila je osma sedmica, a od toga još uvijek nema ništa. Najgore je što se sada bliži zima, treba tu vodu nositi. Mi u kući imamo dvije male bebe, ovdje u komšiluku ima mnogo starih lica, i ne znam kako će se još jednu zimu boriti sa svim ovim”, kaže Marina.

Gradonačelnik tvrdi da mu je problem naselja Potok dobro poznat. Rješenja će biti, poručuje Igor Radojčić, ali tek u novoj godini. Za sada, jedino što grad može, je da provjeri zašto dosad ništa nije urađeno.

“Ukoliko se radi o lošem izvođenju, a da tehnički nadzor nije utvrdio mogućnost da se to primi, pusti u normalan rad, grad će sa svoje strane nadzorom utvrditi da li je izvođač uradio sve što je potrebnom, ukoliko nije, biće pokrenuta akcija sa jedne strane da se prostor sanira, a sa druge strane da se protiv onome ko je bio nesolidan izvođač pokrene postupak i podigne garancija”, ističe Radojičić.

Dok iz Gradske uprave budu ispitivali slučaj, Kova Sabadaš, i dalje će ustajati ranom ujutru da bi bar malo vode nakupila u flaše. Kao ni prije mjesec dana, ni danas ne vjeruje da će iz njene česme uskoro poteći voda.

“Oko četiri, pet sati ustajem i tada malo uspem u flašice vode i u lonac, burad i u banju i tako peremo se i tako sve”, naglašava Kova Sabadaš, stanovnik naselja Potok.

Kao i prošlu, i ovu Novu godinu, mještani će dočekati sa flašama i posudama. Ali se nadaju, da će bara u novoj sve zamjeniti česmom i problem ostaviti u staroj.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucko-naselje-potok-osam-sedmica-bez-vode-ko-je-kriv-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])