Banjalučki sudija: Sramota u šta su pretvorena suđenja, neću da budem dio toga

Objavljeno: 3. 12. 2016 u 15:25h

Sramota je u šta su se pretvorila suđenja u krivičnim procesima koja se nepotrebno odugovlače u nedogled. Neću da budem dio toga, otvorio je u petak dušu sudija banjalučkog Okružnog suda Milan Blagojević nakon što je odgođeno suđenje optuženoj petorci za šverc droge.

Suđenje je odgođeno jer se  prvooptuženi Adi Porča (33) nije pojavio u sudnici, iako nije obavijestio sud da neće doći. Kada ga je njegov advokat Vujadin Ljubojević pozvao telefonom od Porče je dobio odgovor da je bolestan. Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić je konstatovala da se suđenje odgađa za 7. decembar.

Igranje sa sudom izazvalo je revolt člana sudskog vijeća Blagojevića, koji je upitao tužioca i advokate optuženih da li mogu da završe izvođenje dokaza na ročištu 7. decembra.

“Nemojte da opet dođemo u situaciju da ne možemo da završimo. Ovo predugo traje, suđenje se vodi od maja, a sada je decembar. I u ostalim krivičnim predmetima suđenja se odugovlače iako sve može da se završi mnogo brže. To je sramota i ja neću da budem dio toga. Odugovlačenja jedino pašu advokatima po službenoj dužnosti jer naplate veću tarifu iz budžeta” – istakao je Blagojević.

Predsjedniku sudskog vijeća Snježani Kurdić rekao je da može da obavijesti predsjednicu Suda da on ne želi da učestvuje u odugovlačenju suđenja.

Osim Porče u ovom slučaju optuženi su još i učiteljica u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u prnjavorskoj mjesnoj zajednici Potočani Snježana  Balić-Petrašin (36), Emir Arnaut zvani Čups, Predrag Leburić zvani Lebura (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja. Optužnica ih tereti da su od februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente prodavali marihuanu i spid. U optužnici se navodi da su drogu kupovali od nepoznatih lica, a prodavali je, zavisno od količine i vrste, po cijenama od 10 do 50 maraka.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-sudija-sramota-u-sta-su-pretvorena-sudenja-necu-da-budem-dio-toga/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot