Centar za socijalni rad Banjaluka spreman pružiti podršku porodilji

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 19:18h

Vera Sladojević, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka, osudila je napad na porodilju u hodniku Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, koju je posjekao pijani, nevjenčani suprug.

“Kao direktor Centra za socijalni rad, zajedno sa svojim saradnicima, pokušavam se izboriti sa svim vidovima nasilja i učestvovati u tome da se nasilnici sankcionišu”, kaže Sladojevićeva.

Dodala je da je zgrožena ponašanjem oca maloljetne djece prema ženi koja je još u najosjetljivijem periodu, odnosno u babinama.

“Centar je spreman pružiti svaki vid pomoći, osuđujući primarno nasilje nasilnika, bez obzira na to o kome se radi i na koji način je počinjen, jer razlozi za nasilje ne postoje, niti se kada mogu pravdati”, istakla je Sladojevićeva.

Dodala je da se majci mora pružiti svaki vid podrške, pogotovo jer je specifična situacija, jer je nedavno rodila trojke i ima još troje djece.

“U ovom momentu moramo ići u pravcu zbrinjavanje majke u adekvatan smještaj, kao na primjer u materinski dom. Ne možemo dozvoliti da majka bude bez djece ili da ostavimo djecu s nasilnikom”, istakla je Sladojevićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/centar-za-socijalni-rad-banjaluka-spreman-pruziti-podrsku-porodilji/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot