Banjalučke tinejdžerke blistale na Svjetskom prvenstvu u šou-densu

Objavljeno: 30. 11. 2016 u 10:29h

“Plasmanom u finale ispunili smo snove, jer od trenutka kada smo ušle u samu završnicu takmičenja bilo nam je svejedno da li ćemo biti prve ili pete. Fokusirale smo se na to da što bolje plešemo, pošto nas je gledao cijeli svijet i zato je peta pozicija veliki uspjeh za nas.”

Ovim riječima su učešće na Svjetskom prvenstvu u šou-densu, koje je proteklog vikenda održano u njemačkom gradu Riza, opisale članice Plesnog kluba “Gemma” Tamara Đaković (16) i Vedrana Grbić (16).

“Dale smo sve od sebe i dobile veliki aplauz. Ovo će nam biti podsticaj da još bolje radimo i vježbamo za naredne nastupe na međunarodnoj sceni”, kazala je Tamara Đaković.

Banjalučke tinejdžerke bile su najmlađe u seniorskoj kategoriji u kojoj su se predstavili takmičari iz 19 zemalja sa svih kontinenata. Međutim, to, kao ni niz drugih problema, nije im bila prepreka da dođu do samog vrha.

“Naša koreografija “Klaustrofobija” je pobrala simpatije svih prisutnih u dvorani. To se moglo vidjeti i po reakciji publike, međutim, konkurencija je bila izuzetno jaka. Još smo zadovoljnije plasmanom ako se u obzir uzme i činjenica da deset dana pred Svjetsko prvenstvo nismo znale hoćemo li uopšte putovati na njega. Osim toga, pred sam polazak imala sam zdravstvenih problema, što je u nama dodatno budilo sumnju da će sve biti onako kako bismo mi to željele”, rekla je Đakovićeva.

Vedrana Grbić ne krije da je imala pozitivnu tremu pred nastupe u finalu.

“Kada sam izašla na scenu ona je nestala. Presrećna sam onim šta smo Tamara i ja napravile na Svjetskom prvenstvu. Za sada su to krune naših karijera, ali nadam se još većim uspjesima jer vrijeme radi za nas. Sljedeći korak je zlato”, rekla je Grbićeva i dodala da bi sve mnogo lakše išlo kada bi imali stabilno finansiranje, jer im je za dobre rezultate, osim saomodricanja i požrtvovanja roditelja, potrebna i podrška šire društvene zajednice.

Emocije, ali ni ponos nije krila trener i koreograf iz Plesnog kluba “Gemma” Ana Mazalica, koja je veoma zaslužna za njihov uspjeh.

“Ovo je samo jedan od znakova da se naš višegodišnji trud isplatio”, rekla je Mazalica.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojili su plesači iz Rusije, Italijani su bili drugi, dok su treći i četvrti bili Norvežani i Nijemci.

Koreografija

U koreografiji pod nazivom “Klaustrofobija” Đakovićeva je bila neko ko se boji zatvorenog prostora.

“Koreografija počinje tako što Đakovićeva sjedi u velikoj kutiji i pokušava da izađe, dok se u jednom trenutku dio zida, odnosno Grbićeva, odvaja i proganja je. Stvarno je dobro urađena i djevojke je na fenomenalan način izvode”, kazala je koreograf “Klaustrofobija” Ana Mazalica.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucke-tinejdzerke-blistale-na-svjetskom-prvenstvu-u-sou-densu/||claudebot