Prekršajna prijava protiv novinara Srne

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 16:56h

Protiv Gorana Granulića, radnika obezbjeđenja Vijeća naroda RS, ali i Borisa Noge, novinara Srne, biće podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda.

Podsjećamo, više od 15 novinara i snimatelja, koji su došli pratiti Zajedničku sjednicu komisija Vijeća naroda RS i Narodne skupštine RS, tvrde da je radnik obezbjeđenja bez povoda fizički nasrnuo na novinara Srne i izbacio ga iz zgrade.Zbog incidenta reagovao je i Uređivački kolegij Srne, koji je je najoštrije osudio napad na novinara Nogu.

“Uređivački kolegijum Srne zaprepašten je ponašanjem radnika obezbjeđenja koji je danas, bez ikakvog povoda, prvo verbalno, uz najvulgarnije uvrede, pa onda i fizički nasrnuo na Nogu, izguravši ga iz zgrade iz koje su bili prinuđeni da izađu i drugi okupljeni novinari. Uređivački kolegijum Srne napominje da je Nogo u zgradu u kojoj je smješteno Vijeće naroda RS došao po novinarskom zadatku, kako bi pratio ranije uredno najavljeni događaj”, naveli su u Srni.

Uređivački kolegijum Srne, kako je istaknuto, od nadležnih traži izvinjenje zbog napada na kolegu Nogu i poručuje da je apsolutno neprihvatljivo da neprofesionalni i bahati pojedinci ruše ugled institucija RS i otežavaju već ionako zahtjevan i težak rad novinara na terenu. Goran Maričić, direktor Službe za zajedničke poslove Vlade RS, ističe da prema njegovim informacijama nije bilo fizičkog, već samo verbalnog obračuna.

“Suština je u tome da je naš radnik zamolio sve novinare da se malo utišaju i došlo je do verbalnog incidenta između njih dvojice jer je morao ispoštovati zahtjev Vijeća naroda RS da se ne puštaju novinari na sjednicu, već samo kamermani. Novinar je insistirao da ide gore i tako je došlo do tog verbalnog sukoba. Sada slijedi postupak na bazi službene zabilješke i izjava svjedoka da se utvrdi ima li disciplinske odgovornosti našeg službenika”, naveo je on.

Nogo, pak, ističe da je nakon verbalnog napada došlo i do fizičkog napada na njega.

“Ne znam čije izjave su oni uzimali, ali svjedoci da se desio fizički napad na mene su i moje kolege novinari i njegove kolege. Policija neka radi svoj posao. Istina je, ubijeđen sam, na mojoj strani, jer nikakvog povoda nije bilo da tako postupi prema meni”, rekao je Nogo.

Ljiljana Smiljanić, sekretar Kluba novinara Banjaluka, je rekla da podržava nepristrasnu istragu koja će utvrditi sve činjenice vezano za ovaj događaj.

“Važno je da ovakvi slučajevi ne prolaze nezapaženo. Novinari samo rade svoj posao. Niko ne može unaprijed da tvrdi da zna činjenice dok se ne provede potpuna i kompletna istraga”, zaključila je ona. Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS, i Dragoljub Reljić, generalni sekretar Vijeća naroda, je izrazili su žaljenje što je došlo do incidenta, uz napomenu da će u najskorijem vremenu za novinare koji prate aktivnosti te institucije biti obezbjeđen adekvatan prostor, kako se ovakvi incidenti više ne bi dešavali.

Oni su napomenuli da pripadnici obezbjeđenja nisu u nadležnosti Vijeća naroda, već u nadležnosti Službe za zajedničke poslove.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prekrsajna-prijava-protiv-novinara-srne/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot