Banjaluka: Radnik obezbjeđenja fizički nasrnuo na novinara

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 16:26h

Pripadnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS fizički je napao i izbacio iz zgrada novinara Srne Borisa Nogu koji je došao da prati rad zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine oko zakona o Danu Republike.

Nogo je rekao da ga je pripadnik obezbjeđenja prvo verbalno napao a onda i fizički udaljio iz zgrade.

“Jedan radnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS me je bez ikakvog povoda fizički izbacio i verbalno nasrnuo na mene, što dovoljno govori u kakvom su položaju novinari. Na moje pitanje zašto galami na novinare u holu, on je odreagovao fizički i nasrnuo na mene”, rekao je Boris Nogo, novinar Srne.

Nekoliko prisutnih novinara je pokušalo sugerisati pripadniku obezbjeđenja da se nema pravo tako ponašati prema novinarima koji samo rade svoj posao, na šta je on odgovorio uvredama i psovkama.

Ljiljana Smiljanić, sekretar Kluba novinara Banjaluka osudila je ovaj incident i zatražila da odgovorni budu kažnjeni te je zatražila od nadležnih službi da novinarima omoguće normalne uslove za njihov rad.

Novinari nisu uspjeli saznati ime radnika obezbjeđenja jer je uz verbalne prijetnje odbio da se predstavi. Još se čeka reakcija iz Vijeća naroda RS o ovom slučaju.

Srna osudila napad na novinara

Uređivački kolegijum Novinske agencije Republike Srpske “SRNA” najoštrije osuđuje napad na novinara Srne Borisa Nogu od radnika obezbjeđenja na prijavnici zgrade u kojoj je smješteno Vijeće naroda Republike Srpske u Banjaluci.

Uređivački kolegijum Srne zaprepašten je ponašanjem radnika obezbjeđenja koji je danas, bez ikakvog povoda, prvo verbalno, uz najvulgarnije uvrede, pa onda i fizički nasrnuo na Nogu, izguravši ga iz zgrade iz koje su bili prinuđeni da izađu i drugi okupljeni novinari.

Uređivački kolegijum Srne napominje da je Nogo u zgradu u kojoj je smješteno Vijeće naroda Republike Srpske došao po novinarskom zadatku, kako bi pratio ranije uredno najavljeni događaj – sjednicu Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

Uređivački kolegijum Srne od nadležnih traži izvinjenje zbog napada na kolegu Nogu i poručuje da je apsolutno neprihvatljivo da neprofesionalni i bahati pojedinci ruše ugled institucija Republike Srpske i otežavaju već ionako zahtjevan i težak rad novinara na terenu.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-radnik-obezbjedenja-fizicki-nasrnuo-na-novinara/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot