Banjaluka: Preko kamenja i rupa do kuća

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 11:05h

Mještani ulica koje još nisu asfaltirane svakodnevno na putu do posla ili škole idu makadamom, po rupama i kamenju, koji im oštećuju obuću i gume na vozilima i stvaraju mnoge probleme.

Naselje Motike ima 26 kilometara makadamskih puteva i samo pet kilometara asfaltiranih nekategorisanih puteva.

“Za nasipanje puteva svake godine tražimo 1.500 kubika čvrstog materijala, a dobijemo upola manje, što nije dovoljno da se presvuku sve ulice”, kaže Darko Todić, predsjednik mjesne zajednice Motike.

Petrićevac, jedno od najvećih gradskih naselja, u kojem živi 10.000 stanovnika, ima pet kilometara makadamskih puteva.

“Na postavljeanje asfaltne podloge čeka šest ulica”, istakao je Rusko Petković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac.

“Od 26 ulica u MZ Kuljani većina su makadami, a nagore je stanje u 12. kuljanskoj ulici, u kojoj ima mnogo kuća”, kaže Bojan Kovačević, predsjednik ove mjesne zajednice.

“Stanje puteva ništa nije bolje ni u MZ Priječani, čijim mještanima je takođe želja bolji put do kuća. Od 33 ulice, njih oko 20 je neasfaltirano, a često se dešava da svaka jača kiša odnese materijal s puteva”, kazao je Nebojša Tojagić, predsjednik MZ Priječani.

Miladin Maličević, predsjednik MZ Česma, kaže da u tom naselju ima oko 20 ulica, od čega je 15 kilometra makadamskog puta.

“Osim što su u lošem stanju, bankine u Ulici Petra Velikog, glavnoj ulici u naselju, služe i kao prometnice, koje koriste mještani, a velika teretna vozila poput autobusa često upadaju u rupe”, dodao je Maličević.

Stričići, jedna od najvećih seoskih mjesnih zajednica, ima 50 kilometara neasfaltiranih puteva. Za njihovo redovno održavanje potrebno je oko 1.200 kubnih metara nasipa čvrstog materijala.

“Radovi na redovnom održavanju i modernizaciji makadamskih puteva su završeni, a dalji radovi će biti izvođeni po hitnosti intervencije”, kazali su u Gradskoj upravi.

Put nije vraćen u prvobitno stanje

Zadnje dvije godine u mjesnoj zajednici Vrbanja skoro ništa nije urađeno, osim kanalizacije u dijelu Ulice Rade Radića, kazao je Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Vrbanja.

“Na izgradnju kanalizacije čekali smo 10 godina, nakon toga put nije vraćen u prvobitno stanje, zbog čega građane koji stoje na autobuskim stajalištima, kada pada kiša, svaki put automobili pošpricaju”, kaže on.

Ističe da ništa bolje nije ni školarcima, koji na putu do škole jednim dijelom moraju ići blatnjavim bankinama, koje duže od dvije godine nisu obnavljane.

“Strahujemo za njihovu bezbjednost, jer dio Ulice Rade Radića nema postavljene ni trotoare”, upozorava Marjanović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-preko-kamenja-i-rupa-do-kuca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot