Gradonačelnik o gradskoj kasi: Nacrt budžeta biće znatno izmijenjen

Objavljeno: 28. 11. 2016 u 15:09h

“Nacrt budžeta za 2017. godinu od 128,48 miliona KM pretrpjeće znatne promjene do forme prijedloga, jer je koncipiran prema zahtjevima budžetskih korisnika i ne odražava neke nove politike.”

Izjavio je to gradonačelnik Igor Radojičić poslije sastanka proširenog kolegijuma Gradske uprave proteklog vikenda na Mrakovici.

“Poštovali smo potrebu da nacrt ide u dva čitanja i zato je upućen već sada. Ako uspijemo restrukturirati dug, onda bi on znatnije bio promijenjen, a ako ne, onda onog momenta kada završimo restrukturiranje duga imaćemo rebalans budžeta”, rekao je Radojičić.

Dodao je da je budžet okvirno manji nego prethodni, jer su isključeni kratkoročno zaduženje i suficit iz prethodne godine.

“On je, naravno, nedovoljan, ali se ne mogu sve stvari rješavati iz budžeta. Imaćemo mnogo stvari koje ćemo pokušati da riješimo i mimo budžeta, dogovorom sa drugim subjektima, sponzorstvima, investicijama Vlade RS, međunarodnim fondovima. Logika da se sve mora riješiti iz budžeta neće nas nigdje odvesti”, naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, budžet bi trebalo da, kroz podsticajnu komponentu, pomogne da se grad razvija.

Sastanak je bio posvećen strateškom planiranju, novoj unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave i rješavanju strateških zadataka u narednom periodu – od banjalučke “Toplane” i komunalnih pitanja preko snabdijevanja vodom do potreba školskog sistema, turizma i ostalog.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-o-gradskoj-kasi-nacrt-budzeta-bice-znatno-izmijenjen/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])