On je najbolji student prve godine Mašinskog fakulteta u Banjaluci

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 14:56h

Student Nemanja Paprica iz Srpca, proglašen je za najboljeg studenta prve godine akademske 2015/16 godine na Mašinskom fakultetu u Banjaluci.

On je nedavno na manifestaciji održanoj povodom 45. godišnjice postojanja i rada fakulteta, dobio Pohvalu Nastavno-naučnog vijeća kao najbolji student prve godine, odnosno student sa najboljim prosjekom u generaciji sa ocjenom 9,22.

Uz prigodnu plaketu dobio je i tablet računar poklon firme „East code“ iz Banjaluke.

„Kada ste istinski zainteresovani za ono čime se bavite i kada dajete svoj maksimum za ono što volite, rezultati su neizbježni. Naravno da je za moj uspjeh prvenstveno zaslužan mukotrpan rad i veliko odricanje, ali isto tako inspiraciju za postizanje što boljih rezutata nalazim u ljubavi prema nauci i budućoj struci – mašinstvu”, rekao je Nemanja.

On dodaje da duguje zahvalnost svojim roditeljima koji su mu obezbijedili potrebne uslove za ovakav uspjeh i koji mu daju najveću podršku.

“Glavni prioritet u narednom periodu će mi biti uspješan nastavak studija na drugoj godini i traženje kvalitetnih ponuda za studentsku praksu”, naglašava Nemanja koji se nalazi na smjeru Termoenergetika.

Nemanja je bio prvi na prijemnom ispitu među 37 kandidata, a prethodno je završio mašinsko-tehničku školu u Srpcu sa odličnim uspjehom.

Još od ranog djetinjstva je pokazivao sklonost ka prirodnim naukama, naročito matematici, fizici i hemiji, a kao budući inženjer, želi da izučava prirodu i zakone koji u njoj vladaju kako bi ljudima omogućio bolji život, posebno iz razloga što industrijska proizvodnja nije dovoljno razvijena na ovim prostorima.

Osim redovne srednjoškolske prakse, rada na osnovnim alatnim mašinama i CNC sistemima, dobro poznaje i rad na računarima i računarskim programskim jezicima kao i inženjerske programe i alate na računarima.

U slobodno vrijeme voli da majstoriše, pa mu je posebno zadovoljstvo da stare i donekle pokvarene stvari pretvara u nešto korisno.

Igrao je svojevremeno za Košarkaški klub Srbac, a bio je i član poetske grupe Dikcionarij iz Srpca koja djeluje pri Narodnoj biblioteci.

Bio je predsjednik i potpredsjednik Savjeta učenika Centra srednjih škola „Petar Kočić“ a iza sebe ima i preko 200 volonterskih sati u Nevladinoj organizaciji „Milenijum“ i Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca.

Izvor: Srbacrs.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/on-je-najbolji-student-prve-godine-masinskog-fakulteta-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot