Toplana uštedila 22 miliona KM za četiri godine

Objavljeno: 26. 11. 2016 u 17:33h

U poslovanju “Toplane” najuspješniji period je od 2012. do 2016. godine, kada je ostvarena ušteda od 22 miliona KM (ušteda mazuta od 16.500 tona), gubitak vode smanjen 10 puta, iznos bonifikacija 35 puta, dok je broj zaposlenih 14 odsto manji.

“Posebno smo ponosni na izgradnju dvije rejonske toplane, kao i na činjenicu da smo uložili 23 miliona KM u novu opremu i obnavljanje odstojeće. Obaveze “Toplane” po osnovu poslovanja nisu povećane u odnosu na 2012, kada je izvršen prenos kapitala sa RS na grad” – kazali su u “Toplani”.

Dodali su da su svi rezultati poslovanja vidljivi iz finansijskih izvještaja, koji su objavljeni na Banjalučkoj berzi.

“Sa svim tim činjenicama upoznata je i Skupština grada. U odnosu na 2012, kada je gubitak po osnovu aktivnosti koje su isključivo poslovnog karaktera bile 28 miliona KM, 30. juna 2016. ostvaren je pozitivni rezultat od 42.000 KM. U prethodne četiri godine izmireno je 27 miliona KM obaveza, nastalih prije 2012. Da nismo morali vraćati dug, “Toplani” danas ne bi trebala podrška, već bi bila samoodrživa” – kazali su u “Toplani”.

Inače, tehničke ekipe su u petak popravljale vrelovod “Vrbas” na raskrsnici ulice Majke Jugovića i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića.

“Nije bilo prekida u isporuci grijanja. Našli smo rješenje da, iako su radovi izvođeni, stanovi naših korisnika budu topli” – rekli su u “Toplani”.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/toplana-ustedila-22-miliona-km-za-cetiri-godine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot