Ispovijest očevidaca pljačke u Banjaluci

Objavljeno: 26. 11. 2016 u 12:00h

Prvo sam čuo sirenu, a kasnije sam vidio i rotaciju, te jednu policijsku patrolu koja je već stigla ispred pošte. Utom su stigle još dvije, iz različitih pravaca. Ubrzo sam, kada sam prišao bliže, vidio nekoliko policajaca sa dugim cijevima. Shvatio sam da je riječ o pljački.

Ovako dramu, koja se u četvrtak popodne odigrala u banjalučkom naselju Borik, gdje je u Beogradskoj ulici opljačkana pošta, opisuje Darko Mutić, koji se sticajem okolnosti našao na tom mjestu.

“Kada sam prolazio pored vidio sam jednog policajca i čuo ga kako putem motorole daje opis razbojnika. I ostali policajci, koji su pristizali, vadili su duge cijevi iz auta”, prisjeća se Mutić u izjavi za “Nezavisne”.

Iz policije kažu da im je prijavljeno da je odnešeno 1.000 KM, ali je Željka Koljančić, portparol “Pošta Srpske”, kazala da je riječ o 480 KM, te dodala da opljačkana pošta nije radila dva sata tokom obavljanja uviđaja.

Tih momenata na ulicama se odigravala filmska potjera, te je za svega 20 minuta, u munjevitoj akciji policije, uhvaćen hrvatski državljanin Ante Čulić (38) iz Omiša, koji je osumnjičen da je opljačkao poštu.

Razbojništvo se dogodilo oko 17.30, kada je pljačkaš, maskiran sunčanim naočarama, ušao u objekat, te uz prijetnju pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je plastični, od radnice ukrao novac, a zatim pobjegao biciklom.

“Nije bio brutalan prema radnici, ali ni njoj nije bilo svejedno kada je upao, tako da mu je dala novac”, otkriva izvor “Nezavisnih”, upućen u dešavanja u trenutku pljačke u poslovnici po-šte.

Ekspresnom reakcijom policije, koja je odmah po prijavi bila na nogama, osumnjičeni je uhapšen već u 17.50.

“Uključene su sve raspoložive patrole i u Ulici vojvode Stepe Stepanovića policijski službenici Policijske stanice Obilićevo su pronašli lice koje odgovara opisu lica koje je izvršilo razbojništvo”, kazala je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kod osumnjičenog su, kako saznajemo, pronađeni plastični pištolj i dio novca. Prema našim saznanjima, u potpunosti je priznao pljačku. Jedan svjedok bio je u prilici da gleda kako je uhapšen.

“Svjedočio sam sceni kakvu nikad u životu nisam vidio. Odjednom su se, nedaleko od mene, pojavila dva policijska auta s rotacijama, a potom su jednog muškarca ugurali u vozilo. Tek kasnije sam shvatio da sam posmatrao hapšenje osumnjičenog za pljačku”, navodi svjedok.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ispovijest-ocevidaca-pljacke-u-banjaluci/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot