Zagrepčanka pred sporazumom o priznanju krivice za ubistvo banjalučkog fotografa

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 21:04h

Kristina Jovković (31) nakon priznanja ubistva banjalučkog fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44) dogovoriće sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

Prije konačnog definisanja zatvorske kazne, Jovkovićeva će biti upućena na psihijatrijsko vještačenje, koje bi joj moglo dodatno smanjiti kaznu.

“Ukoliko se utvrdi da je Jovkovićeva u trenutku izvršenja ubistva bila u stanju smanjene uračunljivosti to će biti olakšavajuća okolnost koja će rezultirati blažom sankcijom. Javnost je već na ročištu za određivanje pritvora imala priliku vidjeti u kakvom je psihičkom stanju osumnjičena” – objasnio je izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu RS.

Prema važećem Krivičnom zakonu RS za ubistvo je kazna od najmanje pet godina robije, no ukoliko se utvrde osobito olakšavajuće okolnosti maksimalna kazna je osam godina.

Podsjetimo, Kristina Jovković priznala je da je 18. novembra ove godine u večernjim časovima nožem na smrt izbola svog momka Aleksandra Mujčinovića (44) u njegovoj kući u centru Banjaluke. Jovkovićeva je tokom saslušanja ispričala da je ubistvo izvršila u samoodbrani, jer joj je Mujčinović kobne noći dao kuvanu rakiju sa trodonom, te je pokušao silovati.

Obdukcija je utvrdila da je Mujčinović izboden 11 puta, od kojih čak osam u stomak, koji su prouzrokovali krvaranje. Jovkovićeva je gotovo dva dana bila u kući sa ubijenim Mujčinovićevem čije je tijelo iz dnevne sobe premjestila u susjednu prostoriju.

Nisu osuđivani

Marija Markanović portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je provjerama utvrđeno da Aleksandar Mujčinović i Kristina Jovković nisu bili osuđivani. Prema nezvaničnim informacijama CJB Banjaluka je 28. oktobra ove godine podnio izvještaj protiv Jovkovićeve zbog nasilja u porodici.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zagrepcanka-pred-sporazumom-o-priznanju-krivice-za-ubistvo-banjaluckog-fotografa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot