Rješenje za “Toplanu” polovinom decembra

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 12:31h

“Polovinom decembra grad treba da donese odluku o strateškom rješenju za “Toplanu” i da odluči da li ulazi u realizaciju projekta zajedno s Evropskom bankom za obnovu i razvoj.”

Rekao je to juče Igor Radojičić, gradonačelnik, na sastanku sa delagacijom Vlade RS, koju je predvodila Željka Cvijanović, premijerka RS.

“To podrazumijeva finansijsko i tehničko restrukturisanje ‘Toplane’. U tom procesu biće potrebno značajno učešće institucija RS i BiH. Zahvalio sam Vladi RS na pomoći koja je u proteklih mjesec dana omogućila dobrim dijelom da sistem grijanja u gradu funkcioniše”, rekao je Radojičić.

Dodao je da je Vlada svojim sredstvima i plaćanjima obezbijedila gradu da sistem grijanja ne bude prekinut. Radojičić je istakao da su vođeni razgovori o brojnim temama koje su od značaja za Banjaluku, kao najveći grad i administrativni centar RS.

Dodao je da su razgovarali i o mostu u Priječanima, koji još nije u funkciji, te da se ne može dozvoliti da građani koriste most koji nije u potpunosti ispitan i siguran.

“Bilo je riječi i o gradnji osnovne škole u Banjaluci za potrebe mjesnih zajednica Starčevica i Ada, zatim o mogućnostima da Dom zdravlja pređe na trezorski način poslovanja, te o lokaciji centralnog spomen-obilježja borcima Vojske RS”, rekao je Radojičić.

Cvijanovićeva je rekla da će jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biti izgradnja osnove škole u naselju Ada. Kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi, Cvijanovićeva je ocijenila da se veoma brzo može ući u realizaciju određenih projekata.

“Naš cilj je da na ovaj način dođemo do podsticanja privrednih aktivnosti, što će rezultirati većim brojem zaposlenih”, zaključila je Cvijanovićeva

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rjesenje-za-toplanu-polovinom-decembra/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot