Zakazivanje kod „državnog“ stomatologa prava zavrzlama za Banjalučane

Objavljeno: 24. 11. 2016 u 19:05h

Pacijenti se kod zubara u Poliklinici ne mogu naručiti bez pregleda doktora, a u slučaju da nisu osigurani platiće više nego u privatnim klinikama.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja praktikuje drugačiji način zakazivanja pregleda nego u ambulantama porodične medicine.

Pregled se ne može zakazati na info pultu, ni telefonom, jer je prvo neophodan pregled doktora stomatologije, koji će ih uputiti dalje.

Dok u Poliklinici tvrde da ovaj sistem funkcioniše, pacijentima nije jasno čemu tolike komplikacije.

Pored toga, pregledi su, tvrde pacijenti, skuplji nego kod privatnika. Tako je Banjalučanin Siniša V. hirurško vađenje zuba u Poliklinici platio 90 KM, jer je osiguran, a cijena za one bez osiguranja je 212 KM. Ovaj zahvat u privatnim ambulantama košta do 150 KM.

“Prvo je bilo komplikacija oko naručivanja. Kada su rekli da se mogu naručiti smo lično, a pri tom nisu znali objastniti zašto, nisam mogao da vjerujem. Suludo je da u digitalno doba trošim vrijeme na odlazak da vidim kada moj stomatolog ima slobodan termin, a poslije svega još mi „papreno“ naplate” – kaže Siniša.

Dok se pacijenti žale, iz Poliklinike nisu precizirali zašto je tako, s opravdanjem da se oni koji imaju hitan slučaj primaju isti dan.

“Zube prvo pregleda doktor stomatologije, a ne zubar. On utvrđuje stanje zuba koje se evidentira u stomatološki karton, pacijentu se predočava stanje i ukoliko ima potrebe odmah se naručuje direktno u ambulanti” – objasnio je kratko Zoran Gvozden, specijalista dječije i preventivne stomatologije.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zakazivanje-kod-drzavnog-stomatologa-prava-zavrzlama-za-banjalucane/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot