Radojičić, Cvijanović: Šansa Banjaluke u otvaranju radnih mjesta

Objavljeno: 24. 11. 2016 u 19:49h

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se danas u prisustvu ministara sastala sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, rekla je da je otvaranje radnih mjesta u Banjaluci jedan od prioriteta na kome će zajednički biti angažovani Vlada i grad.

Cvijanovićeva je istakla da je šansa Banjaluke na tom planu u uspostavljanju novih poslovnih zona ili specijalizovanih ekonomskih zona.

“Naš cilj je da se ovdje na taj način dođe do podsticanja privrednih aktivnosti koje će rezultirati većim brojem zaposlenih”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla novinarima u Banjaluci da će Vlada i grad Banjaluka raditi na rješavanju problema izgradnje osnovne škole na upisnom području Starčevica-Ada, kao i na unapređenju saobraćajne infrastrukture.

Premijer Srpske je rekla da nema dilemu da će stvari biti realizovane, jer je važno da se u Banjaluci stvari postave na najbolji mogući način, posebno kada je riječ o logističkoj pomoći Vlade u vezi sa rješavanjem problema grijanja u gradu i dugova “Toplane”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić zahvalio je delegaciji Vlade Srpske na finansijskoj pomoći koja je proteklih mjesec dana dobrim dijelom omogućila da sistem grijanja u Banjaluci i gradska “Toplana” funkcionišu.

On očekuje da grad polovinom decembra donese odluku o strateškom projektu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ kako bi se strateški riješio problem “Toplane” i to finansijskim i tehničkim restrukturisanjem, koje podrazumijeva izgradnju novog postrojenja.

Radojičić je rekao da će u tom poslu gradu trebati učešće svih nivoa vlasti, Vlade Srpske i resornih ministarstava, nakon čega bi krajem decembra trebalo raspisati tender za tehnički dio posla, te da se cijeli posao obavi do naredne sezone grijanja.

Gradonačelnik Banjaluke je prenio da će Vlada Srpske za realizaciju i nastavak realizacije kapitalnog projekta vodosnabdijevanja “Crno vrelo” do kraja godine obezbijediti dva miliona KM, kako bi grad ušao u procedure javnih nabavki.

“Očekujemo da se sredstva realizuju da možemo da idemo dalje u sprovođenju procedura”, rekao je Radojičić.

Na sastanku je razgovarano i o rješavanju problema mosta u Priječanima, perspektivama u oblasti zdravstva gdje je pominjan eventualni prelazak domova zdravlja na trezorsko poslovanje, kao i rješavanje problema gradnje Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Razgovarano je i vodozaštiti, izgradnji stambenih objekata za stradale u poplavama 2014. godine, a najavljeni su i sastanci gradskih službenika sa ministrima čiji su resori prostorno uređenje i izbjeglice.

Sastanku u prostorijama Gradske uprave prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar zdravlja Dragan Bogdanić, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-cvijanovic-sansa-banjaluke-u-otvaranju-radnih-mjesta/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot