Obradovali Milanu Gajić za rođendan

Objavljeno: 24. 11. 2016 u 13:19h

Osnovna škola “Aleksa Šantić” održala je ovog mjeseca niz humanitarnih aktivnosti pa su tako učenici i nastavnici sakupili 3.000 KM pomoći za Milanu Gajić oboljelu od Laforine bolesti. Savjet učenika posjetio je juče i javnu kuhinju “Obrok ljubavi”, kojoj su darovali hranu i higijenske potrepštine.

Direktorica Osnovne škole “Aleksa Šantić” Svjetlana Radusin istakla je da je pravilo ove škole oduvijek bilo da učenike vaspitava u duhu humanosti.

“Milana Gajić je bila učenica naše škole pa su đaci i nastavnici sakupili skromnu novčanu pomoć. Željeli smo da joj to ujedno bude i mali poklon za njen 23. rođendan, ali i da joj pokažemo da šantićevci misle na nju i od srca joj žele pobjedu u ovoj teškoj borbi”, rekla je Radusin.

Dodala je da im je želja da podstaknu i druge da pruže podršku porodici Gajić, ali i svoj djeci oboljeloj od Laforine bolesti.

“Šantićevci su redovno posjećivali ovu hrabru porodicu. Drugari su sestrama Milani i nažalost pokojnoj Tatjani Gajić čitali i prepričavali razne događaje. Milanina razrednica Branislava Tabaković i ja smo je posjetile na njen rođendan. Bio je to emotivan susret, jer nam se iskreno obradovala”, ispričala je Radusin.

Savjet učenika sa Podmlatkom Crvenog krsta organizovao je ovih dana i prikupljanje prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebe javne kuhinje “Obrok ljubavi”.

“Tu akciju sproveli smo u saradnji sa Udruženjem građana “Mozaik prijateljstva”, a sa nama su učestvovali i učenici Područne škole Drakulić. Tako su juče đaci prvi put imali priliku da posjete prostorije javne kuhinje te da se upoznaju sa načinom rada i podjele pomoći”, rekla je Radusin.

Dodala je da su krajem oktobra sakupljali stari papir i plastične flaše, a novac dobijen od prodaje ovih sirovina iskoristili kao pomoć učenicima koji odlaze na ekskurziju ili za nabavku potrebnih nastavnih sredstava.

“U ovoj akciji sakupljeno je 3.707 kilograma starog papira i 38 kilograma plastične ambalaže”, kazala je Radusin.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obradovali-milanu-gajic-za-rodendan/||claudebot