Možda ćemo letjeti besplatno iz Banjaluke

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 19:04h

Možda je ovo rješenje da proradi avio saobraćaj iz Banjaluke a da građani Srpske dobiju “besplatne” letove. Da bi se ova ideja ostvarila potrebno je da Banjačučki aerodrom sklopi sporazum sa Irskom avio kompanijom Rajaner.

Irska avio-kompanija Rajaner planira da umjesto promotivnih uskoro dijeli besplatne karte za sve one koji žele da lete sa njima.

Šef ove avio-kompanije Majkl O'Liri rekao je da očekuje da će do 2026. godine njegova kompanija prodavati karte za svoje letove po cijeni od 0 dolara bazne tarife, a prihode će imati od prodatih koncesija.

“Imam viziju da će u narednih pet do deset godina karte za letove Rajanerom biti besplatne”, rekao je on i dodao da bi u tom slučaju letovi bili puni, a da će oni imati zaradu od aerodromskih prihoda, dakle od svih ljudi koji će proći kroz aerodrom i koji će imati udjela u kupovini i maloprodaji na aerodromima.

Iako ovo zvuči nemoguće, on je dodao da su neki zemljani radovi već krenuli i da će njegova kompanija krenuti od nekih manjih regionalnih aerodroma kojima će početi da pruža svoje usluge u zamjenu za drastično smanjenje nadoknade za sletanje

“Mislim da će se to desiti. Možda ne na Hitrou ili nekom drugom velikom aerodromu, ali većina drugih aerodrome koja traži povećanje saobraćaja će pristati”, rekao je on i dodao da je taj process obaranja aerodromskih taksi na pojedinim aerodromima već krenuo.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u mnogim drugim mjestima, lokalne vlasti naplaćuju naknadu za korišćenje aerodroma. Kod njih se to zove putnička dužnost, a od 2012. godine je 13 funti po putniku (oko 21 dolar).

Postoje predolozi da se te nadoknade eliminišu, naročito u momentu kada se Britanija bori sa otklanjanjem posljedica Bregzita. Irska je ukinula ove nadoknade, a Škotska planira da ih prepolovi.

Sa druge strane, kada je Norveška odlučila da poveća ove nadoknade, Rajaner je odlučio da se povuče i prestane da leti iz ove zemlje.

Prema najnovijim podacima Rajanera, prosječna cijena njihove karte je 46.67 funti, ali je ova avio-komapnija poznata i po mnogo nižim promotivnim cijenama svojih karata.

Ublažavanje ili eventualno ukidanje ovih nameta omogućilo bi Rajaneru da karte sa “popusta” prebaci na “besplatno”.

Kako kaže, ove nedjelje neka sjedišta “prodaju” za 4 funte, a za to nadoknadu aerodromima plaćaju 13 funti. On će, kako kaže, plaćati putnicima da lete sa njima, jer će se umjesto promotivnih karata od 5 ili 9 funti, one u budućnosti davati potpuno besplatno.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mozda-cemo-letjeti-besplatno-iz-banjaluke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot