Za studentske stipendije stiglo 489 zahtjeva

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 19:34h

Na konkurs za dodjelu studentskih stipendija u Gradsku upravu stiglo je 489 zahtjeva i ove sedmice počinje njihova obrada.

Potvrdila je to načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinka Dragojević i dodala da je od ukupnog broja 120 po osnovu uspjeha, 40 za deficitarna zanimanja i 329 prema socijalnom statusu.

“Inače, studentska stipendija na osnovu uspjeha na studijama i prema socijalnom statusu iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja je 250 KM” – rekla je Dragojevićeva.

Napomenula je da je prošle godine grad stipendirao 361 studenta.

Kada su u pitanju srednjoškolci, Dragojevićeva je rekla da ove godine grad stipendira 1.249 đaka.

“Obišli smo svih 17 srednjih škola na području grada i učenicima uručili rješenja. Ovakav način raspodjele rješenja, koji se počeo primjenjivati prije dvije godine, pokazao se opravdanim. Za kraći period se obavi uručivanje rješenja, učenici ne odlaze sa nastave i ne stvara se gužva u prostorijama Gradske uprave” – rekla je Dragojevićeva.

Dodala je da će za učeničke stipendije grad na mjesečnom nivou izdvajati ukupno 104.448 KM.

“Planirano je da isplata učeničkih stipendija počne u decembru a stipendija za deficitarna zanimanja je mjesečno 160 KM, a po ostalim osnovama 80 KM”  kazala je Dragojevićeva.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-studentske-stipendije-stiglo-489-zahtjeva/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])