Učenici OŠ Jovan Cvijić i OŠ Zmaj Jova Jovanović sakupili tonu pomoći za vršnjake sa Kosmeta

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 10:38h

Učenici osnovnih škola “Jovan Cvijić” i “Zmaj Jova Jovanović” sakupili su tonu humanitarne pomoći za vršnjake u Zubinom Potoku na Kosmetu.

U ovu akciji, koju već sedam godina organizuje Humanitarno udruženje “Sveti đakon Avakum”, uključili su se i stanovnici Kočićevog vijenca. Ipak, najveći dio hrane, higijenskih proizvoda, odjeće i školskog pribora za istoimenu bratsku školu prikupili su đaci OŠ “Jovan Cvijić”.

“Ove akcije su naša tradicija i svakog oktobra đacima u Zubinom Potoku šaljemo sve vrste pomoći. Za Božić im pripremimo paketiće, a u proljeće za njih sprovodimo akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete”, kada ih takođe obradujemo poklonima. S obzirom na to da smo zbratimljene škole, red je da se pomažemo”, rekla je direktorica OŠ “Jovan Cvijić” Mila Nikić.

Predsjednik Humanitarnog udruženja “Sveti đakon Avakum” Mirko Majkić kaže da je zadovoljan odzivom učenika, te da je akcija prikupljanja pomoći trajala mjesec.

“Treba pohvaliti i djecu i njihove roditelje, jer su pokazali humanost. Sakupljeno je više od tonu pomoći i ovom prilikom zahvaljujem đacima škola “Jovan Cvijić” i “Jovan Jovanović Zmaj” kao i stanovnicima mjesne zajednice Kočićev vijenac. Pomoć će u Zubin Potok stići do kraja mjeseca”, ispričao je Majkić.

Dodao je da će se potruditi da dio pomoći koju sakupe doniraju i nekolicini socijalno ugroženih porodica iz kosovske opštine Gračanica.

Učenica osmog razreda OŠ “Jovan Cvijić” Anastasija Pavić kaže da svake godine učestvuje u ovoj akciji te da rado pomaže svojim drugarima iz Zubinog Potoka.

“Svi smo svjesni u kakvim uslovima žive naši vršnjaci i da im je neophodna pomoć. Smatram da učešćem u ovakvim akcijama na najbolji način savladavamo lekcije iz humanosti. Rado se odazovemo svaki put, a među nama je bilo i đaka koji su ugostili neke od drugara sa Kosmeta kada su dolazili kod nas”, rekla je Pavićeva.

I njen drugar iz razreda Milan Jević kaže da nije bilo izuzetaka te da su svi podjednako donirali pomoć u onim količinama u kojima su mogli.

“Niko se nije izdvajao i svi smo kupili određeni dio namirnica. Vjerujem da će pomoć dobro doći našim drugarima. Mi smo uz njih i uvijek ćemo biti”, kazao je Jević.

Bogdanović

Direktor OŠ “Zmaj Jova Jovanović” Dijana Bogdanović je rekla da su đaci ove škole za tri dana sakupili pun kombi pomoći.

“Za ovu akciju čuli smo u našoj mjesnoj zajednici Kočićev vijenac, koja sarađuje, kako sa nama tako i sa organizatorom akcije Mirkom Majkićem. Pozvali smo ga i rekli mu da želimo da se odazovemo i svi smo rado podržali ovako lijepu priču”, rekla je Bogdanovićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-os-jovan-cvijic-i-os-zmaj-jova-jovanovic-sakupili-tonu-pomoci-za-vrsnjake-sa-kosmeta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])