Banjaluka: Društvene mreže umjesto zborova

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 13:59h

Savjeti mjesnih zajednica u ovoj godini rijetko su održavali zborove građana, te su zapravo društvene mreže postale mjesta na kojima se raspravljalo o aktuelnim problemima.

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Verići, ovu funkciju obavlja već šestu godinu, a o novonastalim problemima u naselju sa saradnicima svakodnevno komunicira preko društvenih mreža, jer, kako ističe, taj vid komunikacije je svima lakši.

“Posljednji zbor građana imali smo prije godinu dana. Sastanci savjeta mjesne zajednice i zborovi građana nisu ogledalo rada jedne mjesne zajednice, a takav vid okupljanja je prevaziđen. Preko društvenih mreža komuniciram sa drugim članovima Savjeta MZ Verići, a uz to često odlazim na teren da se upoznam sa problematikom u naselju, za šta trošim svoje gorivo i telefon. Naš posao nije nimalo lak, iako ovaj posao radimo volonterski, prvi smo na udaru nezadovoljnih građana, koji nezadovoljstvo iskaljuju upravo na nama”, istakao je Vučkovac.

MZ Priječani svakog dana prima mještane od osam do 16 časova. U toku ove godine Savjet ove MZ održao je osam sjednica, a zbor građana koji je trebalo da bude održan krajem maja zbog kašnjenja izgradnje novog visećeg mosta preko rijeke Vrbas nikada nije ni održan.

“Trudimo se da bar jednom mjesečno održimo sjednicu Savjeta MZ kako bismo vidjeli koliko se napredavalo u rješavanju brojnih problema u naselju. Zato smo tražili da kancelarije MZ budu otvorene svakog radnog dana od osam do 16 časova, kako bi nam građani dolazili”, istakao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

Miladin Maličević, predsjednik MZ Česma, istakao je da zborove građana i ne održavaju tako često, a posljednji koji se bio organizovan ove godine poprimio je drugačije dimenzije pretvorivši se u protest zbog izgradnje mosta.

U mjesnoj zajednici Paprikovac ove godine nisu se održavali zborovi građana.

Najaktivniji

U svim mjesnim zajednicama prošle godine održano je ukupno 212 sjednica savjeta, na kojima je razmatrano 629 tačaka dnevnog reda.

Najaktivniji su bili savjeti mjesnih zajednica Verići, Lazarevo I i Lazarevo II. Oni su održali 11, odnosno po 10 sjednica.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-drustvene-mreze-umjesto-zborova/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])