Bahati vozači noćna mora u Banjaluci

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 11:11h

Pojedine ulice u Banjaluci u kasnim noćnim satima postaju poligoni za bahate vozače, koji, osim što brzo voze, svojim četvorotočkašima stvaraju zaglušujuću buku, koja mnogima prekine san.

“Zvuk bude toliko jak da prozori na kući počnu da se tresu. Dok izađem na balkon da vidim ko je u pitanju, da zapišem tablice, on je već projurio”, kaže Nemanja B., mještanin Karađorđeve ulice u naselju Lauš.

Reagovao je i Davor Šešić, sugrađanin i poslanik u Narodnoj skupštini RS, koji je na sjednici Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, pitao šta policija konkretno radi po ovom pitanju.

“Ulica je prilično ravna i ima dosta prostora da se razvije brzina. Uglavnom su u pitanju motori i automobili kojima su prerađeni izduvni sistemi i koji stvaraju veliku buku. Sve to narušava normalan život u gradu”, kaže Šešić.

Iz MUP-a RS su rekli kako su zbog uznemiravanja građana bukom od početka godine u Banjaluci izdali 25 prekršajnih naloga.

Dodaju kako je propisana obaveza da se na ispusnoj cijevi auta mora nalaziti uređaj za prigušivanje zvuka, koji se može isključiti samo u slučaju čišćenja. Emitovanje buke provjerava se i na tehničkom pregledu.

“Ukoliko se prilikom kontrole posumnja da vozilo izduvnim gasovima ili na drugi način prekomjerno zagađuje vazduh, kao i da vozilo proizvodi pretjeranu buku isto će biti upućeno na vanredni tehnički pregled. Ako se utvrdi neispravnost uređaja, predviđena je kazna u iznosu od 40 KM”, rečeno je u MUP-u RS, iz kojeg su dodali da vozila ne smiju emitovati buku veću od 85 decibela.

Inače, kako smo uspjeli saznati, često zbog buke mirno ne spavaju ni u banjalučkom naselju Paprikovac, i to u Zelengorskoj ulici, koja ima jednu od najoštrijih i najvećih krivina u gradu.

Na toj krivini nekoliko puta godišnje, takođe u noćnim satima, vozači se takmiče u driftovanju, specifičnom stilu vožnje automobila u kome se zadnji kraj vozila kontrolisano zanosi.

“Tada gume toliko škripe da vas uši momentalno zabole”, kazao je jedan od mještana Zelengorske ulice.

Prema njegovim riječima, u posljednjih nekoliko godina više vozila u ovoj ulici je završilo na krovu zbog brze i nekontrolisane vožnje, a posljednji takav slučaj bio je u maju ove godine.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/bahati-vozaci-nocna-mora-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot