Završen naučni skup “Banjalučki novembarski susreti”

Objavljeno: 19. 11. 2016 u 14:58h

Svaka nauka je u određenoj krizi zato što je i čovjek današnjice u krizi, rekao je dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Brane Mikanović nakon završetka naučnog skupa “Banjalučki novembarski susreti”.

“Čovjeka zovemo raznim imenima – izbjeglicom, migrantom, u kontekstu njegove nacionalne ili religijske pripadnosti, ali lično kao pedagog smatram da je najveći problem ako čovjek nema zaposlenje i ako nema adekvatno obrazovanje”, istakao je Mikanović.

On je naglasio da među učesnicima skupa prevladava mišljenje da ima mnogo izazova u vaspitanju i obrazovanju.

“Mi i kao društvo i kao visokoškolska institucija imamo mnogo izazova koje vučemo iz prošlosti, a na koje je razvijeni zapadni svijet već dao odgovor. Nama je izazov da se borimo sa nečim što je u svijetu davno prevaziđeno”, istakao je Mikanović.

Mikanović je poručio da će ovaj dvodnevni naučni skup i naredne godine, kada objave zbornik radova, uzrokovati nove izazove.

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci 17. put održan je naučni skup “Banjalučki novembarski susreti”, na kojem je učestvovalo oko 100 naučnih radnika iz zemalja regiona.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zavrsen-naucni-skup-banjalucki-novembarski-susreti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])