Otkloniti nedostatke i učiniti most u Priječanima bezbjednim

Objavljeno: 18. 11. 2016 u 10:25h

Preduzeće “Niskogradnja” kao izvođač radova pod hitno mora otkloniti sve nedostatke na novoizgrađenom mostu u Priječanima koji su uočeni prilikom probnog opterećenja konstrukcije, zbog kojih nije prošao testiranje i nije bezbjedan za pješake.

Ovo je saopšteno iz Javne ustanove “Vode Srpske”, koja finansira izgradnju, i dodali da je tokom tog testiranja 11. novembra primijećeno izvijanje nekoliko dijelova na konstrukciji.

“U narednim danima, predstavnici izvođača radova, projektanti, nadzorni organ i predstavnici grada,  zajednički će obići most u Priječanima da bi definisali dalje korake u rješavanju ovog problema”, rekli su u “Vodama Srpske”.

Dodali su da je ova javna ustanova kao nosilac projekta izgradnje mosta u Priječanima, do sada uredno izmirila sve pristigle finansijske obaveze prema izvođaču radova.

“Uprkos tome, izgradnja mosta nije završena u predviđenom roku, zbog čega JU “Vode Srpske” očekuje od izvođača radova da u najhitnijem mogućem roku otkloni uočene nedostatke, okonča sve radove i učini most u Priječanima bezbjednim kako bi mogao da bude pušten u funkciju”, kazali su “Vodama Srpske”.

Direktor “Niskogradnje”, preduzeća koje izvodi radove, Ljubomir Ćubić rekao je da je most u Priječanima izgrađen prema projektu.

“Stručnjaci obilaze i pregledaju konstrukciju da vide da li treba još nešto dograditi a što nije bilo predviđeno  projektom. Rezultati će biti za tri do četiri dana. Ako bude trebalo nešto dograditi na mostu mi ćemo to i uraditi”, kazao je Ćubić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Nebojša Tojagić ne vjeruje da će do kraja godine ovaj problem biti riješen.

“Zaboravio sam koliko je bilo rokova za završetak izgradnje mosta ali očigledno je da tome nema kraja i ova situacija se produžila u nedogled. Mještani prelaze preko ovog mosta svakodnevno bez obzira što su testovi stručnjaka pokazali da on nije bezbjedan”, kazao je Tojagić.

Izgradnja

Stari most srušen je za vrijeme poplava u maju 2014. godine i njegova obnova bila je jedan od prioriteta gradskih vlasti, a finansiranje su preuzele “Vode Srpske” sredstvima Fonda solidarnosti. Vrijednost mosta je 402.000 KM. Radovi su počeli u maju 2015. i tada je najavljeno da će biti gotovi za 90 dana.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/otkloniti-nedostatke-i-uciniti-most-u-prijecanima-bezbjednim/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot