Banjaluka: Ljubičasti baloni za male heroje (Foto)

Objavljeno: 17. 11. 2016 u 21:30h

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece RS “Mrvice” danas je u Banjaluci obilježilo 17. novembar – Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Jelena Glišić, predsednik Udruženja kaže da je cilj okupljanja osim obilježavanja ovog međunarodnog dana bio i da promovišu novoosnovano udruženje i njegove ciljeve.

“Ciljevi su nam podizanje svijesti, edukacija roditelja koji se sada nalaze u takvoj situaciji, prikupljanje donacija kojim ćemo pomoći borbu malih heroja koji je trenutno vode i njihovim roditeljima, te Kliničkom centru”, rekla je Jelena Glišić.

Prema njenim riječima Udruženje je već danas uručilo donaciju Kliničkom centru u Banjaluci kao i zahvalnice ljekarima.

Jelena Glišić 14. marta 2013. godine u 26 nedjelji trudnoće rodila je sina Viktora. Beba je imala 770 grama, a 77 dana bio je na odjeljenju intenzivne njege.

Članovi i prijatelji Udruženja okupili su se kod spomenika “Dvanaest beba” u centru Banjaluke, gdje su položili cvijeće i podijelili ljubičaste balone, čija boja simboliše prijevremene porode. Nakon toga prošetali su do Parka Petar Kočić gdje su pustili balone.

“Velika je borba bila i tada i nakon toga. Sada Viktor ima tri godine i sedam mjeseci, sretan je, nestašan dječak, potpuno zdrav”, ispričala je Jelena.

Tokom Viktorove borbe za život najviše joj je značila podrška ljekara.

“Što se tiče ljekara naše intenzivne i poluintenzivne njege svih pedijatara, svi su bili tu bukvalno 24 sata dnevno i dan danas je tako i velika su podrška svim roditeljima”, dodala je.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ljubicasti-baloni-za-male-heroje-foto/||claudebot