Novi most u Priječanima nije bezbjedan za pješake

Objavljeno: 16. 11. 2016 u 16:45h

Novoizgrađeni most u Priječanima nije prošao test probnog opterećenja, te nije bezbjedan za pješake.

“Prilikom ispitivanja utvrđeno je da postoje problemi u konstrukciji. Na konstrukciji su uočene deformacije. Bez pozitivnog rezultata ovog testiranja nije moguće krenuti u postupak tehničkog prijema mosta, što je uslov za dobijanje upotrebne dozvole”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

On je kazao da su zbog tog problema juče imali sastanak sa  projektantima, izvođačem radova preduzećem “Niskogradnja” i Javnom ustanovom “Vode Srpske”, koja finansira radove.

“Za tri do četiri dana ponovo treba da se sastanemo i tada ćemo odlučiti šta ćemo preduzeti”, kazao je Novaković.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Nebojaša Tojagić rekao je da su mještani razočarani jer dvije i po godine čekaju most.

“Radovi su počeli u maju 2015. i tada je najavljeno da će biti gotovi za 90 dana, a evo novembar je 2016. godine, a mi i dalje nemamo most. Ne nazire se kraj našim mukama. Najveći je problem što djeca kada idu u školu svakodnevno prelaze preko tog mosta”, kazao je Tojagić.

S preduzećem “Niskogradnja”, koje je izvođač radova, juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt. Izgradnja mosta koštala je oko 402.000 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novi-most-u-prijecanima-nije-bezbjedan-za-pjesake/||claudebot