Banjalučki studenjak kao luksuzni hotel

Objavljeno: 16. 11. 2016 u 21:54h

Sve je novo i čisto, a sobe su toliko tople i komotne da bi nam na udobnosti pozavidjeli i studenti prestižnih svjetskih fakulteta.

Riječi su prvih stanara, koji su juče kročili u četvrti paviljon Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, koji će biti novi dom za 280 studenata. Prvo što je zapalo za oko najboljim studentima po ulasku u paviljon je to što će, kako kažu, svaka soba imati balkon, kuhinju i toalet. I tako svih 140 dvokrevetnih i trokrevetnih soba.

Student treće godine Medicinskog fakulteta Ivana Repajić iz Novog Grada juče je svoje stvari iz trećeg paviljona s nestrpljenjem prenosila u novu sobu.

“Nema riječi kojima bih mogla opisati svu ovu ljepotu, jer sve odiše čistoćom i toplinom. Osim toga, smiješno je uopšte upoređivati ovu sobu sa onom u kojoj sam do juče boravila” – rekla je Repajićeva, pokazavši nam pogled na studentski grad iz njene nove sobe.

Dodala je da će joj sada biti milina i učiti, jer je mnogo lakše kad sobu dijeli samo s jednom osobom, a ne sa nekoliko njih, kao što je slučaj u drugim paviljonima.

Oduševljenje nije krio ni student prostornog planiranja na PMF-u Boris Novaković iz Srpca, koji svoj novi dom poredi sa hotelom sa pet zvjezdica.

Da se naviknu na bolje uslove i ljepši studentski život mnogo vremena neće trebati ni sestrama Osivčić iz Telića, koje će, kako kažu, napokon imati svoj mir.

“U trećem paviljonu, gdje smo stanovale, najgore je bilo to što smo imali puno cimera, te što smo sa duplo više njih dijelili kupatilo, pa smo vječno vodili borbu oko čišćenja. A da ne spominjem gužvu kad krenemo da se tuširamo” – rekla je Selma, koja u Banjaluci studira stomatologiju.

Predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica je istakao da će, kada bude popunjeno svih 280 mjesta, koliko ih ima u novom paviljonu, krenuti useljenje i u prva tri.

“U četvrtom paviljonu smještaju se isključivo najbolji studenti, zatim djeca poginulih boraca VRS i socijalno ugroženi, kao i oni bez oba roditelja. Među njima su svakako i studenti sa posebnim potrebama” – rekao je Karlica.

Cijene

Smještaj u prvom i drugom paviljonu ovog doma po studentu iznosi 20 KM, dok je u trećem za pet KM skuplji. Smještaj u četvrtom paviljonu u dvokrevetnim sobama studente će koštati 75, a u trokrevetnim 65 maraka.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-studenjak-kao-luksuzni-hotel/||claudebot