Banjalučani ignorišu pasarelu na Starčevici i kao kamikaze izleću pred automobile (Video)

Objavljeno: 16. 11. 2016 u 20:45h

Ni nakon šest godina od izgradnje, pješaci ne koriste pasarelu, pa i roditelji s djecom pretrčavaju ulicu i rizikujući živote.

Dva miliona maraka, koliko je građane koštala pasarela preko Bulevara Desanke Maksimović na Starčevici, bačena su uludo, zahvaljujući lijenjim pješacima.

Pješaci tvrde da je nadvožnjak „komplikovan“ i da im „oduzima mnogo vremena“, ne hajući za to što je put na ovom dijelu, zbog nepregledne krivine, izuzetno opasan.

Mještani kažu da je najveći problem škola pored pasarele, te to što djeca, po uzoru na roditelje, bake i djede, pretrčavaju ulicu ni ne gledajuću kud idu.

“Svako jutro čakam autobus i samo gledam šta se dešava i kad će nekog, ne daj Bože, udariti auto. I ko je onda kriv? Naravno pješak. Djeca trče, ne gledaju ništa, a najgore što im pogrešan primjer daju njihovi roditelji, koji pred njima prelaze ispod pasarele i rizikiju i svoj i njihov život” – ispričala je Mira S. mještanka koja svakodnevno na stanici pored pasarele čeka autobus.

Mira kaže da gotovo svakodnevno viđa majke koje se sa bebom u kolicima i djetetom koje drže za ruku, trče preko ulice, dok vozači trube i koče.

Nesavjesni pješaci ne mare ni za policajce koji často obilaze paseralu i opominju ih.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka kažu da su kazne za prelazak van pješačkog i pasarele 40 KM, te da policajci često dežuraju baš kod ove pasarele.

“Nisamo evidentirali ni jednu sobraćaju nesreću na ovom mjestu, ali služba često šalje policajce da kontrolišu pješake, te ih svakodnevno opominju i vraćaju da pređu preko pasarele” – rekli su u CJB Banjaluka.

Dok iz CJB bezuspješno opominju nesavjesne pješake, vozači su, kažu, navikli na ovu „crnu tačku“, pa na tom dijelu puta, uspore kada voze, jer nikad ne znaju ko će istrčati.

“Dešavalo se da ja u automobilu stojim i čekam da neko pređe ulicu, kao da se radi o pješačkom prelazu. Treba jedan dan naplatiti kazne svim koji prolaze tamo, pa bi onda vidjeli ko ima novca za bacanje i koliko bi onda bili nesavjesni “– kaže Ljubiša Kovačević, koji često prolazi ovom ulicom.

Spotovi, pijanke, ljubav

Pasarela nije u službi za bezbjednost pješaka, ali ima svoje alternativne namjene.

Na pasareli banjalučki muzičari često snimaju spotove, navijači crtaju grafita, a služi i za studentska opijanja i ljubavne sastanke.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-ignorisu-pasarelu-na-starcevici-i-kao-kamikaze-izlecu-pred-automobile-video/||claudebot