Paprene cijene delikatesa od masti, čvarci kao teletina

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 11:50h

Kilogram čvaraka u Banjaluci košta od 12 do 14,5 maraka, a koliko, poređenja radi, treba izdvojiti i za kilogram teletine. Pred početak svinjokolja u RS, kako saznajemo, vlada nestašica čvaraka, a tamo gdje ih ima, visoka je cijena i možda bude još veća.

Na banjalučkoj tržnici od desetak mesnica koje smo obišli samo u jednoj smo našli čvarke po cijeni od 12 maraka.

“Mi jednostavno ne koljemo krupne svinje, a bez kojih opet nema čvaraka”, kazao nam je jedan od mesara.

U trgovini “Moj market” za kilogram čvaraka je potrebno izdvojiti 14,5 KM.

“Kupila sam samo 200 grama čvaraka jer ih volimo, ali cijena je visoka, a nikoga nemamo bliskog na selu da nam da čvaraka kad prođe svinjokolj”, rekla je Mirjana M. iz Banjaluke.

Lazo Šešić, vlasnik “Mesnica kod Laze”, kaže kako su čvarci izuzetno kvalitetan proizvod te da ne treba da čudi cijena. Kao i mesari sa pijace, i on tvrdi kako nestašica vlada prije svega zbog nedostatka velikih svinja.

Slična situacija je i u susjednoj Hrvatskoj, gdje se kilogram čvaraka plaća čak 120 kuna (oko 30 KM).

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/paprene-cijene-delikatesa-od-masti-cvarci-kao-teletina/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot