Banjaluka kreće u lov na investitore

Objavljeno: 12. 11. 2016 u 10:32h

Banjaluci je neophodna podrška republičkih institucija da bi najveći grad u Srpskoj dobio novu dimenziju i uhvatio zamah u razvoju, poručili su predsjednik RS Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Dodik je u petak posjetio Gradsku upravu i razgovarao sa novoizabranim gradonačelnikom, a poslije sastanka je izjavio da je uvjeren da će Banjaluka sa Radojičićem dobiti novu dimenziju i postati razvijenija.

“Republički nivo vlasti biće u funkciji podrške Banjaluci, jer je riječ o glavnom gradu, koji je reprezentativan za čitavu Srpsku. Banjaluka zaslužuje i može da ide dalje, jer su u prošlosti ostvareni značajni uspjesi” – rekao je Dodik.

Istakao je da su potrebna i nova radna mjesta, iako je grad dostigao predratni nivo zaposlenosti.

“Potrebni su podsticaji za razvoj industrije i zajedno ćemo tragati za rješenjima. To neće biti slučaj samo u Banjaluci, već u cijeloj Srpskoj. Potrebno je privući što više investitora, koji su spremni da ulažu novac u RS i u tome ćemo pomoći lokalnim zajednicama” – kazao je Dodik i pozvao i domaće investitore da u saradnji sa lokalnim vlastima pokušaju realizovati zajedničke projekte.

Dodik je rekao da mu je Radojičić predstavio zanimljivu ideju koja se odnosi na realizaciju projekata i privlačenje investicija.

“Jedna od ideja novog gradonačelnika Banjaluke je da formira odjeljenje koje će se baviti samo pitanjima javno-privatnog partnerstva da bi bila ubrzana realizacija projekata” – rekao je Dodik.

Radojičić je naveo da su razgovarali i o projektima koje je Dodik dogovorio tokom višednevne posjete Kini.

“Razmotrili smo prioritete za Banjaluku, koje treba da realizujemo i kako privući nove investitore. Najvažnije je da dobijemo podršku republičkih institucija, jer postoji mnogo stvari koje treba raditi zajedno” – naveo je Radojičić i dodao da Dodik, kao predsjednik Srpske, ali i najveće vladajuće stranke, može mnogo toga da učini za Banjaluku.

Jedna od tema bilo je i konstituisanje Skupštine grada i imenovanja koja će uslijediti.

“SNSD će iduće sedmice objaviti imena svojih kandidata za načelnike odjeljenja” – naveo je Radojičić.

U vladajućoj koaliciji sa SNSD-om su DNS, SP i Ujedinjena Srpska, sa kojima će podijeliti pozicije i odgovornost u četvorogodišnjem mandatu.

Komšije

Milorad Dodik i Igor Radojičić su i u šaljivom tonu komentarisali sastanak u Gradskoj upravi.

Našalili su se da je riječ o komšijskoj kafi, jer Gradsku upravu i Palatu Republike dijeli stotinak metara.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-krece-u-lov-na-investitore/||claudebot