Banjaluka: Da li “Toplana” nakon 20. novembra ostaje bez mazuta? (Video)

Objavljeno: 12. 11. 2016 u 12:55h

Banjalukom je odjeknula vijest da Toplana ima mazuta za još samo 15-ak dana. Direktor Toplane do skoro je ubjeđivao da se u novu grijnu sezonu ušlo sa dovoljnim količinama. Danas bez komentara.

Građani se nadaju da će se, kao i prošlih godina, u 5 do 12 naći rješenje.

Novoizabrani gradonačelnik, tvrdi, ima plan. Dugoročno rješenje bi se tražilo u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Kratkoročno – Toplana će se snalaziti kao i prošlih sezona.

“Bićemo u sedmičnom kontaktu sa Vladom oko obezbjeđa količina mazuta u gradu Banjaluci da se grijanje ne prekine. Ali strateški interes nas je da se što prije završe razgovori i da se uđe u finansijsko i tehničko restrukturisanje jer ovakvo snalaženje od sezone do sezone ne vodi ničemu”, naglasio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U opoziciji imaju informacije da je dosad nabavljeno 3.300 tona mazuta – nedostaje još oko 15.000 tona. Pametnije bi bilo, smatraju, da se u nabavku krenulo na proljeće kada je mazut jeftiniji. NDP-ov Vladimir Mirošljević tvrdi da ovo nije tema za političku raspravu.

“Svi zajedno da zasučemo rukave, da obezbijedimo grijanje, a ima niz drugih političkih tema oko kojih se ne moramo slagati i u kojima možemo diskutovati – ovo je tema o kojoj se ne diskutuje u gradu Banjaluci”, rekao je Vladimir Mirošljević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Diskusiju nisu željeli ni u Toplani. Pozivi telefonom i mejl sa pitanjima ostali su bez odgovora.

Zar svake godine isto – opravdano se pitaju građani Banjaluke. S obzirom da iz uprave Toplane nisu željeli danas davati izjave, građanima ostaje jedino da se nadaju da su spekulacije o nedostatku mazuta nakon 20. novembra – ipak samo spekulacije.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-da-li-toplana-nakon-20-novembra-ostaje-bez-mazuta-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot