Sudar na Malti posljednja opomena za popravku semafora

Objavljeno: 10. 11. 2016 u 16:34h

Pokvareni semafori na Malti i dalje zadaju glavobolje vozačima, a saobraćajna nesreća, koja se desila u utorak naveče, na sreću bez povrijeđenih lica, najbolje je upozorenje da je dara prevršila mjeru.

I dok radnici “Telefonije Vidaković” uporno traže kvar, iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka poručuju da će saobraćajna policija u skladu sa ukazanim potrebama regulisati saobraćaj na Malti.

“Na raskrsnicama postoji signalizacija koja reguliše saobraćaj i vozači su dužni da je poštuju kada semafori ne rade. Bulevar srpske vojske je dio magistralnog puta M-4 Banjaluka – Čelinac i kao put više kategorije ima prvenstvo prolaza u odnosu na ulice sa kojima se ukršta. Službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, u skladu sa ukazanim potrebama, interventno će regulisati saobraćaj”, rekli su u CJB Banjaluka.

Od protekle subote semafori na Malti samo su povremeno bili u funkciji. Kada su se u utorak sudarili gradski autobus i putnički automobil, došlo je do kolapsa, a kolona vozila je bila dugačka nekoliko stotina metara.

“Ne mogu da vjerujem da stručnjaci ne mogu popraviti semafore kao da je riječ o spejs-šatlu. Više od 20 minuta sam čekao da se iz pravca Banjalučkog polja, sadašnjeg Bulevara srpske vojske, prestrojim za skretanje ulijevo prema Rosuljama, a minut-dva manje mi je trebalo da se drugi vozači smiluju i puste me da pređem preko tri trake i odem u željenom pravcu. Čudi me da saobraćajna policija nije regulisala saobraćaj, jer su se prilikom uviđaja sudara mogli uvjeriti kolika je gužva”, kazao je vozač Miloš Malić.

Svi dosadašnji pokušaji firme “Telefonija Vidaković”, koja je zadužena za održavanje semafora, u popravci semafora ostali su bezuspješni. Kako su ranije objasnili, kvarove su prouzrokovali puževi, a sada je voda prodrla u zastarjele instalacije, što je dovelo do kratkog spoja od kojeg su pregorjeli kablovi.

“Pokušaćemo da zamijenimo dio kablova uz minimalna kopanja da bismo semafore stavili u funkciju – rekao je juče direktor “Telefonije Vidaković” Rade Vidaković uz obećanje da će se naknadno javiti sa preciznijim informacijama o kvaru, što se do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije desilo.

Na udaru kritika našlo se i Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja pod čijom su ingerencijom semafori.

“Ako stručne ekipe ne uspiju pronaći mjesto kvara, zahtijevaćemo da teren kojim prolaze instalacije bude prekopan i da zamjenom instalacija semafori budu stavljeni u funkciju. Nećemo čekati ljepše vrijeme, taj problem se mora hitno rješavati – rekli su u ovom odjeljenju.

Dugoročni problem

Problemi sa radom semafora na raskrsnicama ulica Dr Mladen Stojanović i Trive Amelice kod Mljekare i Bulevara srpske vojske i ulice Trive Amelice kod Sajma javili su se još ljetos. Popravljani su nekoliko puta.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja su rekli da su semafori na ovim lokacijama povezani relejom te da su oni kod Mljekare bili u funkciji, a drugi ne.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/sudar-na-malti-posljednja-opomena-za-popravku-semafora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot