Prva iskustva s novim jelovnikom u banjalučkim vrtićima

Objavljeno: 10. 11. 2016 u 20:27h

U Banjaluci u vrtićima, uz integralni hljeb i voće, djeca jedu i pileću šunku, što je izazvalo sumnje.

Brižne mame i tate se pitaju da li je, već na prvom koraku, Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje odustao od obaveze da djeci u vrtiću obezbjedi obroke, bez salama, viršli i drugih namirnica punih hormona i aditiva.

Direktorka Centra Jelena Kurtinović odgovara da nema razloga za brigu, jer pileća šunka zadovoljava propisane standarde.

“U Standardima ishrane, objavljenim uz novi pravilnik, za dječije obroke preporučuje se i pileća šunka” – kaže Kurtinovićeva.

U vrtićima tvrde da djeca ne odbijaju jelo. Malo sporije novi jelovnik prihvataju mališani koji i inače imaju slab apetit, ali takvi su, tvrde, u vrtićima rijetki.

Vinogradarsko varivo s junetinom, ćufte od soje i beskvasne uštipke većina djece pojede u slast, mada među šestogodišnjacima ima i onih koji žale za dobrim starim vremenima.

“Prije je doručak bio super, a sad viršle i paštetu jedem samo kod bake, a sa drugarima ne mogu” – komentariše mali Kosta.

Što se tiče roditelja, mišljenja su još uvijek podijeljena, a najčešće sumnje vezane su za uvođenje soje u dječiju ishranu.

“Na roditeljskim sastancima postavljali smo pitanje da li je u pitanju genetski modifikovana soja, ali su nas uvjerili da su sve namirnice, od kojih se prave obroci u vrtiću, domaći i bezbjedni” – kaže jedna majka.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prva-iskustva-s-novim-jelovnikom-u-banjaluckim-vrticima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot