Počinje “Jesenji sajam 2016” u Banjaluci

Objavljeno: 10. 11. 2016 u 11:01h

U Banjaluci će danas biti otvoren sajam lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije “Jesenji sajam 2016″, koji će okupiti 130 izlagača, sa oko 300 učesnika.

Direktor Banjalučkog velesajma Dragoljub Bojanić rekao je da su ovim sajmom objedinjene tri srodne sajamske manifestacije u jednu.

“Ove godine, osim što imamo veći broj izlagača nego prošle, obilježavamo i 20 godina postojanja i rada Sajma, te očekujemo posjetioce u velikom broju”, rekao je Bojanić.

On je dodao da je održavanje Sajma podržalo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Privredna komore Srpske i područna privredna komora Banjaluka, te Sportsko ribolovno društvo Banjaluka.

Predsjednik Privredne komore Banjaluka Goran Račić istakao je da je “Jesenji sajam” prilika za promociju privrednih aktivnosti Republike Srpske i predstavljanje njenih potencijala.

“S ciljem promocije onoga što Republika Srpska može da ponudi tržištu drugih zemalja, u okviru ovih sajamskih aktivnosti pozvali smo područne partnerske privredne komore Srbije, te će prisustvovati područne komore Beograda, Zaječara, Zrenjanina i Valjeva”, rekao je Račić.

On je dodao da će u okviru Sajma biti organizovani i privredni susreti, koji će biti prilika da domaći privrednici predstave svoje proizvode trgovinskim lancima u Srbiji.

“Ovom prilikom pozvali smo vlasnike trgovinskog lanca DTL iz Srbije, koji će posjetiti nekoliko naših proizvođača koji žele svoje proizvode da plasiraju na tržište Srbije”, naveo je Račić.

Napomenuvši da su domaći proizvođači koji su svoje proizvode već plasirali na tržište u Srbiji, naišli na veliku zainteresovanost potrošača, Račić je rekao da je cilj ovih aktivnosti još više poboljšati plasman domaćih proizvoda u Srbiji.

Cijena ulaznice za “Jesenji sajam”, koji će biti otvoren u 11.00 časova i trajaće do 13. novembra, biće jedna KM, a za organizovane posjete učenika i studenata ulaz je besplatan.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocinje-jesenji-sajam-2016-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])