Stari kablovi i voda gase semafore u banjalučkom naselju Malta

Objavljeno: 9. 11. 2016 u 11:43h

Novi, ko zna koji po redu kvarovi semafora na Malti i juče su otežavali saobraćaj i izazivali negodovanje vozača, a od minule subote samo su povremeno bili u funkciji.

U “Telefoniji Vidaković”, koja je zadužena za održavanje semafora, istakli su da je voda prodrla u zastarjele instalacije, što je dovelo do kratkog spoja od kojeg su pregorjeli kablovi.

“Od subote danonoćno otklanjamo kvarove. Ovaj put nisu u pitanju puževi već dotrajali kablovi. Sve ukazuje na to da voda prodire u instalacije i izaziva kratke spojeve. Potrudićemo se da zamijenimo kablove bez prekopavanja terena. Ako budemo morali kopati, onda ćemo te radove morati ostaviti za bolje vremenske prilike. U svakom slučaju, semafore ćemo u što kraćem roku staviti u funkciju. Molimo vozače da imaju malo strpljenja i razumijevanja”, rekao je direktor “Telefonije Vidaković” Rade Vidaković.

Dodao je da je zbog specifične tehnologije na semaforima potrebno više vremena da se otkrije pravi uzrok kvara.

“I u nedjelju rano ujutro smo radili na pomenutim semaforima. Bili su u funkciji i nedugo pošto su naše ekipe otišle, dobili smo obavještenje da je opet došlo do kvara. Imamo stručni kadar koji zaista kvalitetno radi svoj posao, ali je sistem semafora veoma složen. Prošli put trebalo je tri dana da bude otkriveno da puževi koji su ušli u instalacije izazivaju kvarove”, kazao je Vidaković.

Problemi sa radom semafora na raskrsnicama ulica Dr Mladen Stojanović i Trive Amelice kod Mljekare i Bulevara Srpske vojske i ulice Trive Amelice, kod Sajma, javili su se još ljetos. Popravljani su nekoliko puta.

U Gradskoj upravi se nadaju da će ovaj problem biti riješen.

“Imali smo dosta pritužbi građana. Semafor radi pet do šest sati bez problema i onda dođe do kvara. “Telefonija Vidaković” dobro radi posao za koji je zadužena i nemamo šta da im zamjerimo. Međutim, za ovaj problem treba naći trajno rješenje”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Vozači apeluju na odgovorne da semafore što prije poprave.

“Tu treba naći trajno rješenje jer su ove raskrsnice na Malti zaista frekventne. S obzirom na to da svi danas nekuda žure i da su nestrpljivi, pravo je čudo da do sada nije došlo do saobraćajne nesreće. Nedostaje nam i saobraćajne kulture jer se mnogi ne pridržavaju prava prvenstva pa ulijeću u raskrsnicu kako im se prohtije, drsko i bezobrazno”, kazao je vozač iz Lazareva Milenko Vasić.

Ulaganja

Programom zajedničke javne komunalne potrošnje u ovoj godini predviđeno je 120.000 KM za održavanje semafora.

“Pod tim se podrazumijeva redovno održavanje semafora, kao što je zamjena sijalica, grla, osigurača, štitnika i sočiva, farbanje stubova, zamjena stubova i lanterni uništenih u saobraćajnim nesrećama, te pranje sjenila i sočiva”, navodi se u ovom programu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stari-kablovi-i-voda-gase-semafore-u-banjaluckom-naselju-malta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot