Djeca se smrzavaju: Pred snijeg i minuse prave grijanje u vrtiću

Objavljeno: 9. 11. 2016 u 12:34h

Početkom novembra u banjalučkom vrtiću “Radost”, prostorije zagrijavaju klima uređajima zbog mjenjanja peći za centralno grijanje i prelaska na jeftini energent.

To nije dovoljno i djeca nam se smrzavaju, požalili su nam se roditelji. Među njima su Jelena Štrbac i Boško Ilić, koji kažu da djecu, uprkos slabo zagrijanim prostorijama, dovode u vrtić jer ih nemaju kome ostaviti.

“Grijanja nema, katastrofa, tete griju klimama po sobama, ali čim se izađe u hodnik grijanaj nema, tako da evo tete u džemperima tamo piju kafu ujutro kad dovodimo djecu u vrtić. Onda se zatvore u sobu, onda se ušuškaju onda je ok valjda. Grijanja nema.” kaže Jelena Štrbac.

“Oni unutra imaju klimu, manja je soba pa je toplo, za ove druge ne znam. Hladno je napolju, a hladno je i unutra.” navodi Ilić.

I tako već više od dvije sedmice, kažu roditelji. Informacije o detaljima radova u sred zime u vrtiću, pokušali smo da saznamo od direktora Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Jelene Kurtinović. Dogovorili smo izjavu, ali kada smo došli do Kurtinovićeve, predomislila se. Vruć krompir prebacila je rukovodiocu tehničkog sektora, ali ni on nije želio stati pred kameru. Ispratili su nas sa pisanim odgovorom.

“Centar se odlučio na zamjenu peći kao i samog energenta, kako bi se stvorili bolji uslovi što se tiče toplote u vrtiću. Kao i sve javne ustanove obavezni smo da sve nabavke vršimo zakonski, putem javnih nabavki, koje kao što i sami znate, dosta dugo traju, a na to na žalost ne možemo uticati. Sada je završena javna nabavka, odabran najpovoljniji ponuđač i u narednih nekoliko dana grijanje u vrtiću “Radost” biće ponovo pušteno u rad”, kaže su u odgovoru.

Do tada, pišu iz uprave Centra, mole roditelje i mališane za strpljenje i razumjevanje. Roditelji se nadaju da će sve biti gotovo bar prije prvog snijega i minusa.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/djeca-se-smrzavaju-pred-snijeg-i-minuse-prave-grijanje-u-vrticu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot