Banjaluka: Snijeg će uklanjati 100 mašina i vozila

Objavljeno: 8. 11. 2016 u 16:13h

Za čišćenje snijega sa trotoara, ulica i puteva biće angažovano više od 100 mašina i vozila, a za početnu fazu pripremljeno je i 700 tona soli.

Rekao je ovo šef Zimske službe Draženko Kenjalo, koji je zajedno za načelnikom Odjeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja Zoranom Novakovićem juče pregledao mehanizaciju u firmama koje je grad angažovao za uklanjanje snijega. Zvanično zimska služba počinje sa radom od 15. novembra do 15. marta iduće godine.

“U narednih desetak dana očekuje se isporuka dodatnih 1.900 tona soli. Često se dešavalo da putare iznenadi prvi snijeg, pa smo odlučili da se prije prvih padavina uvjerimo da je sve spremno. Prošle sezone bilo je problema sa čišćenjem pojedinih dijelova grada. Zbog toga smo izrekli dvije novčane kazne firmama koje se nisu pridržavale svojih obaveza”, kazao je Kenjalo prilikom posjete “Čistoći”.

Naveo je da će za održavanje ulica i trotoara u zimskim uslovima u gradskom dijelu biti zadužena preduzeća “Čistoća”, “Niskogradnja” i “Eko euro tim”.

“Prigradske mjesne zajednice i sela podijeljena su u osam  područja, a tamo će puteve čistiti firme “Niskogradnja”, “Rašo gradnja”, “Eko euro tim” i “Rotor”, dodao je Kenjalo.

Gradska “Čistoća” će ove zime imati na raspolaganju 40 vozila za održavanje ulica i trotoara, a direktor ovog preduzeća Aleksandar Bajić naglasio je da su maksimalno pripremljeni da valjano obave posao.

“Čistoća je obezbijedila sve materijalno-tehničke i ljudske resurse da zimska služba obavi svoj posao u najboljem redu. Imamo dovoljne količine abrazivnog materijala i soli”, kazao je Bajić.

Dodao je da su prošle zime imali problema sa čišćenjem trotoara, zbog čega su, kako kaže, za ovu zimu nabavili dodatne mašine.

“Dosta je investirano u zimsku službu. Uloženo je oko 300.000 KM u obnavljanje voznog parka, tako da ove godine neće biti takvih problema”, naveo je Bajić.

Tehnički direktor “Čistoće” Milan Plavšić rekao je da su nabavljeni: dva kamionska posipača soli, dva traktora sa posipačima soli i ralicama za čišćenje trotoara, dvije kamionske ralice i jedan novi kamion.

“Uz novu i postojeću mehanizaciju, za nas neće biti zime”, kazao je Plavšić.

Zaduženja

  • Gradsko područje – “Čistoća”, “Niskogradnja”,  “Eko euro tim”
  • Seoska područja – “Niskogradnja”,  “Rašo gradnja”, “Eko euro tim”,  “Rotor”

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-snijeg-ce-uklanjati-100-masina-i-vozila/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])