Novi parking na dijelu školskog dvorišta u Boriku

Objavljeno: 7. 11. 2016 u 10:35h

Grad planira da izgradi 49 parking mjesta u ulici Relje Krilatice u Boriku, a da bi se napravio prostor za ostavljanje automobila, Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” će ustupiti dio svog dvorišta.

U Gradskoj upravi su objasnili da su na toj lokaciji već ucrtana mjesta za parkiranje duž saobraćajnice, ali da će novim planom to biti izmijenjeno.

“Ova lokacija je veoma frekventna i vlada nedostatak parking mjesta, a na ovaj način pokušavamo ublažiti taj problem”, kazali su u Gradskoj upravi.

Objasnili su da će po završetku izgradnje vozila biti parkirana pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kolovoz. Da bi se to dogodilo, biće pomjeren trotoar i ograda OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, čime će ova škola ostati bez jednog dijela dvorišta.

“Iz budžeta grada za ove radove je planirano 70.000 KM i još ne znamo kada će tačno početi, s obzirom na to da nisu završene pojedine procedure u vezi sa realizacijom ovog projekta”, kazali su u Gradskoj upravi.

Direktor OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” Tatjana Vilendečić kazala je da je škola dala saglasnost za izgradnju ovog parkinga.

“Prostor koji ćemo ustupiti se nalazi iza škole i u pitanju je prazna travnata površina koju djeca ne koriste”, rekla je Vilendečićeva.

Dodala je da škola raspolaže sa 11 dunuma zemlje i da se sva igrališta nalaze na drugoj strani.

“Oni ostaju netaknuti, tako da to što ćemo ustupiti prostor za novi parking neće biti na štetu učenika jer ne znači da će imati manje prostora za igru i sportske aktivnosti”,  objasnila je Vilendečićeva.

Istakla je da će nova parking mjesta  olakšati svakodnevno funkcionisanje škole.

“Korist je višestruka, kako za stanare okolnih zgrada, tako i za one koji tu često dolaze, ili i za nas. Oni će imati više mjesta za parkiranje, a ne kao do sada jer su zbog nedostatka mjesta vozači ostavljali auta kod dvorišta i često blokirali ulaz u  školu”, navela je Vilendečićeva.

Proširenje

U Gradskoj upravi su podsjetili da su kapaciteti parkiranja u gradu ove godine prošireni za 407 novih mjesta, tako da vozači na raspolaganju imaju ukupno 4.700 mjesta gdje se vrši naplata.

“Najviše novih mjesta oformljeno je u ulici Dragiše Vasića i Ravnogorskoj 267, u ulici Tina Ujevića naplata je uvedena za 24 mjesta, u Masarikovoj ulici na 36, a kod zgrade “Medicinske elektronike” na 80”, kazali su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novi-parking-na-dijelu-skolskog-dvorista-u-boriku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])